Rafa bebuder nye endringer

Rafael Benitez antyder at han kommer til å forandre på laget også i kveld. Sju Liverpool-spillere på ”ukens lag”.

Rafael Benitez sier til Liverpool Echo i dag at han gjør det rette når han til stadighet gjør forandringer på Liverpools startoppstilling. Spanjolen mener han med det bidrar til at de røde er bedre rustet til å stå distansen (les; sesongen) ut, og at man dermed også er bedre i stand til å kjempe om trofeer både hjemme og ute i Europa.

Rafa rister bare på hodet over de mest kritiske røstene til hans rotasjonspolitikk, og de seks store titlene han har vunnet med Liverpool og Valencia skulle også underminere store deler av denne kritikken.

Chris Bascombe i Echo forventer ytterligere forandringer på laget i kveld, og skriver at Peter Crouch er et hett navn på topp. Crouchy vil dermed komme i direkte duell med tidligere Liverpool-stopper Rigobert Song. Også Jamie Carragher og Luis Garcia tippes å komme inn i startoppstillingen igjen.

Benitez mener at jo oftere han skifter på laget, jo større er sjansen for at laget har suksess i fremtiden.

- Dersom jeg hadde startet med det samme laget i de første 15 kampene denne sesongen, er jeg sikker på at vi ville ha vært verre stilt ved sesongslutt enn vi kommer til å bli nå. Spesielt er problematikken aktuell for midtbanespillerne og spissene. De kan umulig spille alle kamper, ettersom de må løpe så mye. Med midtstopperne er det kanskje litt annerledes.

- Vi satser alltid på å spille i et høyt tempo, og å legge press på våre motstandere hele tiden. Det er en veldig krevende spillestil. Dersom du har en tropp med 20 spillere, har du en mulighet til å hvile nøkkelspillerne til de viktigste kampene, slår manageren fast.

- Jeg husker for eksempel at Steven Gerrard var skadet i tre måneder i min første sesong her. Når han kom tilbake var han sterkere og mer opplagt enn noen av de andre spillerne i Champions League-finalen, og utgjorde den store forskjellen i den kampen. Dersom han hadde spilt hele sesongen i forkant, noe han kanskje ville ha gjort om han ikke ble skadet, er jeg ikke sikker på at han ville ha holdt det fantastiske nivået i finalen.

- Når du analyserer en spillers prestasjoner i løpet av en sesong, ser du at de har opp- og nedturer. Ingen holder seg på det samme høye nivå gjennom 65 kamper. Det er umulig. Jeg forstår at folk fokuserer på rotasjonene jeg gjør, men vi kjenner spillerne best. Vi vet at vi kan gjøre feil til tider, men vi tenker hele tiden på lagets beste, og det å vinne trofeer ved sesongslutt. Vi tenker ikke bare på en enkeltstående kamp.

Sju på ”ukens lag”
Etter to imponerende seire over Newcastle og Tottenham fikk Liverpool med hele sju spillere på Actim Team of the Week denne uken. Actim er selskapet som utarbeider de offisielle statistikkene i Premier League.

De sju spillerne var Steve Finnan, Xabi Alonso, Dirk Kuyt, Mark Gonzalez, Jose Reina, Luis Garcia og Daniel Agger. Finnan ble sågar kåret til ukens spiller av Actim.