Rafa ble årets trener i Spania

Liverpools manager hedret i hjemlandet. Alonso mener laget er sterkere enn i fjor og at de snart kan ta igjen Chelsea. Carra hedrer supporterne. B-preget mannskap mot West Ham?

Det er premiedryss for tiden. I går ble det kjent at Steven Gerrard ble kåret til årets spiller av PFA, spillernes egen interesseorganisasjon. I dag ble det kjent at sjefen på skuta, Rafael Benitez, har blitt kåret til årets trener i Spania for 2005.

Tildelingen skjedde tidligere i dag i forbindelse med avviklingen av ”Seven Stars of Sport Awards” i Madrid. En stolt Rafa uttaler til Official Site i ettermiddag at han er stolt og beæret over å ha vunnet en slik pris. Manageren understreker at han deler æren med spillerne, trenerstaben og supporterne.

- Jeg er veldig fornøyd med jobben i Liverpool og nyter virkelig livet i England, legger han til.

Xabi om semifinalen
Den spanske midtbanespilleren, Xabi Alonso, beskriver seieren over Chelsea lørdag som ”ekstra spesiell” og sier dette var en kamp spillerne virkelig ville vinne.

- I viktige Cupkamper har vi vist at vi kan slå Chelsea med å spille god fotball. Det er ekstra spesielt å slå dem i så viktige kamper. Det viser at vi er på vei og at vi gjør fremskritt.

Alonso mener Liverpool skulle ha scoret mer enn én gang i første omgang og at de kontrollerte mesteparten av de første 45. 2-0-målet var en ekstra vitaminsprøytning for selvtilliten, men Xabi sier de hele tiden visste at en redusering ville gi Chelsea blod på tann. Det var nettopp det som skjedde ca 20 minutter før slutt.

- Vi vet vi vil bære favorittstemplet i finalen mot West Ham på grunn av vår plassering i ligaen. Det vil imidlertid ikke bli enkelt. Den gode formen vår gir oss likevel mye selvtillit og vi ønsker å holde koken helt til sesongslutt. Neste sesong ønsker vi virkelig å utfordre Chelsea om Premier League tittelen, avslutter Xabi.

Carra skryter av supporterne
Jamie Carragher skryter av måten de over 30,000 røde støttet laget sitt på gjennom semifinalen på Old Trafford. Carra sier stemningen minnet ham om den fantastiske dagen i Istanbül.

- Alle så hva som skjedde i Istanbül. Lørdag var nesten en kopi. Jeg vet alle klubber ønsker å si at ”våre fans er best”. Gang på gang viser imidlertid de røde seg frem som fantastiske representanter for klubben. I store kamper overdøver de alltid motstandernes supportere. Hvis vi bare gjør det halvparten så bra på fotballbanen, vil vi vinne ligaen hvert år!

Rafa sparer på mannskapet?
Med tre ligakamper igjen å spille, uten vesentlig betydning, blir managerens store oppgave å holde spillerne friske og raske til 13. mai. Liverpool har med sine tre kamper, og seks poeng opp til Manchester United, sannsynligvis forspilt sine muligheter til å bli nummer to. Tredjeplassen er sikret og kvalifisering til neste års Champions League i boks.

Det er allerede klart at Harry Kewell ikke spiller onsdagens hengekamp mot West Ham. Formspilleren på venstrekanten skadet seg lørdag, men er etter alle solemerker klar til finalen. Spørsmålet blir imidlertid hvordan Liverpool velger å matche stallen før FA-Cup finalen. Med lite å spille for i ligaen, kan enkelte nøkkelspillere bli hvilt. Trolig allerede onsdag. Vi regner ikke med at Rafa kommer til å kjøre inn unggutter. Det vil være unfair, spesielt i kampen om nedrykk (Portsmouth borte), men vi regner med at han velger å bruke stallen i de tre ligakampene som gjenstår av 2005/06 og ikke ta unødvendige sjanser i det som har vært en ekstra lang sesong for Liverpool Football Club.