Rafa fokusert etter solskinnsuke

Rafael Benitez har solet seg i glansen av seieren i Merseyside-derbyet den siste uken, og har opplevd at flere spillere ytrer ønske om å slutte seg til klubben.

Rafael Benitez retter nå fokus på West Bromwich-kampen etter å ha solt seg i glansen av seieren over Everton den siste uken.

- Det var noen folk som jobbet på huset mitt som fortalte meg hvor glade de var for det resultatet. Når jeg kjørte min datter på skolen smilte alle og gratulerte med et ”fantastisk resultat”. Jeg har sett smil på røde supporteres fjes hele uken, forteller manageren.

- Jeg har alltid skjønt at det er viktig å vinne lokaloppgjør som dette, og at vi klarte det med bare 10 mann på banen var storartet. Jeg vet at våre supportere satte pris på det, og spesielt at vi gjorde det så bra uten vår kaptein og toppscorer. Det var en lagseier som lover godt for fremtiden.

Stilt overfor uttalelsene til Stelios og Victor denne uken, om at de fortsatt håper å slutte seg til Anfield-klubben, hadde Benitez følgende kryptiske kommentar:  - Jeg stenger aldri døren helt for noen spillere. Det avhenger av situasjonen. Alle spillere er ulike. Noen ganger får du nei av en spiller og du forstår det ikke. Men det kan ha vært feil tidspunkt for dem, men det kan også være at spilleren ikke har den rette lidenskapen for klubben. Du må analysere hvert enkelt tilfelle, og så ta en avgjørelse om det kommer en ny sjanse til å kjøpe spillerne.

- Når du ønsker å bli bedre og vinne noe, kan du havne i en klubb som vinner mye samtidig som du ikke får spilletid. Alternativt kan du slutte deg til en klubb i fremgang. Ønsker en spiller å slutte seg til en klubb av sistnevnte type, vil han se i vår retning. Alle kan se at vi gjør det bedre i ligaen nå. Vi har vunnet Champions League, og vi gjør fremskritt. Anfield er en god plass å komme for en spiller som har større ambisjoner enn bare å tjene penger. Motivasjon er nøkkelordet, og jeg vet at majoriteten av spillerne ikke er opptatt av penger. De ser etter klubber hvor de kan bli bedre og vinne trofeer.

- Jeg håper vi kan bli en enda mer attraktiv klubb å slutte seg til denne sommeren enn i fjor, ettersom vi har enda flere gode spillere i stallen, og ikke minst har vi en positiv atmosfære spillerne i mellom.

Benitez sine speidere har denne uken advart spanjolen mot et Midlands-lag i god form, selv om de ikke har hatt marginene på sin side i de siste kampene. Ikke minst har keeper Tomasz Kuszczak storspilt, om vi ser bort i fra den avgjørende blunderen mot Tottenham. Det er ventet at polakken får fornyet tillit igjen i morgen.