Rafa foran storkampen

Liverpools manager vurderer ikke søndagens møte på Old Trafford som sesongens viktigste, og ser fram mot å se Steven Gerrard i god form. Frustrert reservelagstrener.

- Vi går for seier
Engelsk media hauser opp stemningen for Man Utd-Liverpool på tidlig middagstid førstkommende søndag.  For supporterne er dette også en av årets store dager, hvor både poeng og ære står på spill.  Rafael Benitez har en mer filosofisk holdning til det hele og tror ikke noe på at dette er sesongens viktigste kamp.  Med et nesten skadefritt mannskap håper han at nøkkelspillere finner igjen formen, og ikke minst at kaptein Steven Gerrard tar på seg de scoringstøvlene som han hadde forrige sesong.

- Det at vi vant i Bordeaux, og holdt buret rent, kan være viktig for vår selvtillit.  Du er nødt til å gå til hver kamp med innstillingen om at den kan vinnes.  Dette er en viktig kamp, men det er ikke den viktigste.  Det vet aldri hva som er viktigst.  Kanskje vil vi ved sesongslutt prate om kamper som var mer viktige enn denne.

- Jeg forstår stemningen blant supporterne.  Det er en tilsvarende rivalisering med den som er med Everton, men denne gang er det to topplag som møtes.

- De har startet veldig bra og dette er som en virvelvind.  Seire skaper selvtillit og jeg tror de er i en slik situasjon for øyeblikket.  Vi får se om vi kan stoppe dem.

- Jeg synes vi spilte ganske bra mot dem forrige sesongen, da vi kontrollerte kampen og hadde en stor sjanse ved Cissé.  Det var en kamp hvor én scoring ville forandre alt og det var hva som skjedde mot slutten, da vi ikke var nøye nok på et frispark mot oss.  I enkelte kamper kan det være at du prøver å konsentrere deg om en svakhet hos motstanderen, men det er vanskeligere mot et topplag.

- Vi vet at han var utrolig forrige sesong med 23 mål fra midtbanen, fortsetter Rafa på spørsmål om Steven Gerrard.  - I år vet vi at noen spillere må bli bedre etter å ha vært med i VM, men jeg kan si at Steven jobber hardt og viser stor innsats på treningene.  Han scoret mange mål på trening i går og jeg er sikker på at han snart vil være tilbake til sitt beste.  Han vet at han er en nøkkelspiller for oss.  Han vet at han kan score mål og vi vet at vi behøver hans mål.


Ablett fortviler
Reservelaget gikk i går på sin fjerde tap på rad, da det ble 2-3 mot Middlesbrough i Wrexham.  Den nye treneren Gary Ablett er tydelig frustrert og fortvilt denne gangen over svakt forsvarspill.

- De de tre foregående kampene har vi skuffet framover, men vært ganske solide bakover.  Uheldighvis var det helt motsatt mot Middlesbrough, forteller den tidligere forsvarspilleren.

- Vi var underholdende og kreative framover, men presenterte dem for tre scoringer ved manglende konsentrasjon.  Det er ikke akseptabelt.

- Det var frustrerende, men vi greide bare ikke å håndtere venstrevingen og de to angriperne til Middlesbrough, og de ga oss mange problemer.

David Martin, som vil være den naturlige reservekeeperen for Pepe Reina når Dudek er suspendert, måtte i tillegg forlate banen etter en time.

- David fikk en smell i hofta og det var en merkelig situasjon fordi han fikk en reaksjon og kan ikke huske at han forlot banen, forklarer Ablett.

- Vi må nå se nærmere på ham på Melwood, for å klargjøre hvordan det står til.