Rafa fornøyd med angrepskvartett

Rafael Benitez sier at han har ingen umiddelbare planer om å gjøre noe med de fire rutinerte spissene som alle vil få spilletid framover. Stoke avventer avgjørelse angående Salif Diao.

Rotering av angrepet
Rafael Benitez har tidligere avvist at det kan bli aktuelt å la seg lokke av tydelige ønsker fra Newcastle om at man kunne tenke seg Peter Crouch, og på Anfield har man også blitt linket til spisser som for eksempel Jermain Defoe.  Før det harde juleprogrammet avviser imidlertid manageren om at man ikke er tilfreds med det rutinerte firkløveret Kuyt, Bellamy, Crouch og Fowler på topp, selv om han åpner for en mulighet om at klubben senere kan gå ut i transfermarkedet.

- Jeg er fornøyd med angriperne.  Da vi vant fem kamper på rad og spilte med Kuyt og Crouch sa folk at de hadde en god forståelse.  I det siste har Kuyt og Bellamy vist det samme.

- Vi står overfor fire kamper på noen få dager, og etter det vil vi spille to kamper på tre dager mot Arsenal og siden Champions League.  Det er behov for at alle spillerne holder det gående og er klare.  Vi er med i fire turneringer og jeg behøver å beholde alle mine spisser.

- For øyeblikket er jeg tilfreds med angriperne.  Et topplag som Liverpool vil alltid se etter gode spillere, men det er ikke noe vi prioriterer nå.

- Angriperne og vinger løper lenger og hurtigere enn de andre spillerne.  Normalt kan de spille to kamper med noen få dagers mellomrom, men hvis du har en annen spiller tilgjengelig så kanskje han er litt skarpere.  Hvorfor bruke en spiller som er sliten hvis du har en annen på samme nivå som er 100%?


Videre spill for Diao avgjøres på nyåret
Flere rutinerte utlånspillere, bl.a. Salif Diao og Patrik Berger, har gjort at Stoke har rykket oppover tabellen de siste ukene og er nå på grensen til en plass i play-off.  En tre måneders låneperiode avsluttes for Diao i midten av januar og fotballdirektør i Stoke, John Rudge, sier at man ikke vil forhaste seg med å ta en ytterligere avgjørelse angående den store afrikaneren.

- Salif har gjort det eksepsjonelt bra for oss og fått vist hvilke kvaliteter han har, sier Rudge.  – Han har vært en vesentlig del av den gode perioden som har brakt oss med i diskusjonen om opprykk og det vil spesielt være behov for ham i de neste ukene.

- Vi vil fortsatt ha Salif her en god stund og ytterligere diskusjoner om hans fremtid vil bli gjort på nyåret.