Rafa fornøyd med avansement

Benitez glad for å komme seg videre i FA-Cupen. Ingen skade for Gerrard. Se hvilke lag som Liverpool kan trekke i 5.runde i dag. Juniorene i cupkamp i kveld.

Vanskelig kamp mot Portsmouth
Liverpool var tilbake på vinnerveien da man sendte Portsmouth ut av FA-Cupen i går, selv om de røde ikke storspilt på det dårlige underlaget i sør.  Rafael Benitez var uansett fornøyd over at man er klar for neste runde, mot det han mente var en vanskelig motstander.

- Vi gjorde en god jobb mot et vanskelig lag.  Jeg syntes at vi i 1.omgang kontrollerte kampen, men da de scorte ble det mer vrient.  Det var en vanskelig kamp for oss og Portsmouth sørget for at vi ble satt under mye press i 2. omgang, men jeg er fornøyd med at vi er videre til neste runde.

- Etter 1.omgang trodde vi at kampen var over, men Portsmouth kom tilbake.  De slo mange lange baller og banen var dårlig, slik at det var vanskelig å kontrollere ballen.

- Vi skapte noen gode sjanser etter pause men du må ta vare på dem dersom du skal drepe kampen.  Jeg trodde aldri vi skulle tape, men jeg syntes vi var nærme med våre kontringer og behøvde bare den gode pasningen som ville gitt oss det tredje målet.

Noen ble kanskje skremt da Steven Gerrard ble byttet ut mot slutten, men kapteinen skal ikke være skadet.  – Vi måtte forandre på ting mot slutten, siden vi tapte andreballene, sier Benitez.


5.runde i FA-Cupen
Trekning for 5.runde i FA-Cupen blir foretatt kl 14.30 i dag, og vi følger den direkte her på liverpool.no.  Dette er de lagene som er igjen, og som vil utgjøre de 16 som møtes 18-19.februar.

Liverpool
Manchester U
Aston Villa
Bolton
Brentford
Charlton
Newcastle
Colchester
Coventry/Middlesbrough
Everton/Chelsea
Southampton
Manchester C
Preston/Crystal P
Reading/Birmingham
Stoke
West Ham


5.runde også for juniorene
Liverpools juniorlag(U18) spiller i kveld 5.runde i den nasjonale cupen, borte mot Burnley.  Klubben har valgt å satse på cupen i år, og benytter seg av de spillerne som allerede er flyttet opp til Melwood i disse kampene, i motsetning til hva man gjør i ligaen.  Med en stor tropp på akademiet gir det trener John Owens muligheten til å rotere på sine spillere.

- Sist uke var en god mulighet til å gi spillere en sjanse.  Adam Hammill, Ryan Flynn og James Frayne ble hvilt i ligaen, sier Owens.  - De andre spillerne fra Melwood pleier som regel ikke å være involvert.

- Det er bra at vi gjør det godt i flere turneringer, slik at alle får sine muligheter.

Calum Woods er usikker til troppen i kveld, etter at han har vært skadet men likevel spilte sist uke.  – Han kom nok tilbake litt tidligere enn han burde ha gjort, sier Owen.  – Men det viser den tælen og besluttsomheten som han har ved å fullføre 90 minutter og spille bra.

Den langtidskadde forsvarspilleren Jay Spearing har nå begynt med løpetrening etter sitt beinbrudd.