Rafa fornøyd med seier

På sin 46. fødselsdag var Rafael Benitez fornøyd med tre nye poeng - poeng som i praksis sikrer Liverpool tredjeplassen i Premier League. Rafa mener offsideregelen med fordel kan endres.

Robbie Fowler scoret sitt fjerde mål for Liverpool etter overgangen fra Manchester City. Et mål som betyr at Tottenham bare i teorien kan frata dem tredjeplassen i ligaen. Seieren betyr også at Liverpool fortsatt har sjanse til å bli nummer to. De er nå tre poeng bak Manchester United med en kamp mer spilt. United spiller borte mot Tottenham i morgen.

- Vi jobber hardt og spilte i perioder bra og fortsetter å vinne kamper, uttalte Rafa etter kampen. – Vi kom hit for å spille kompakt og utnytte bakrommet. Spesielt i andre omgang hvor vi visste Rovers kom til å spille enda mer langt og utnytte kantene bedre.

Manageren, som fylte 46 år i dag, var fornøyd med en ny kamp uten baklengs og fremhevet også jobben Morientes, Fowler og Cissé gjorde på topp. - For å unngå baklengs og spille solid i forsvar er vi avhengig av at også spissene jobber hardt.

Vinnermålet til Fowler vil imidlertid bli diskutert lenge. Hjemmelaget mener dommeren skulle vinket av for offside på Cissé fordi han deltok aktivt i spillet. Franskmannen (som stod i klar offside, red anmerk) trakk seg i siste øyeblikk da Fowler brystet ned en ball og sendte Morientes på løp på venstrekanten. Cissé unngikk så vidt å touche den på løp inn i feltet.

Dommeren uttalte i følge Sky Sports i pausen at de godkjente målet nettopp fordi Cissé aldri deltok aktiv i spillet, slik regelverket skal tolkes. Alan Wiley mente spissen måtte ha vært borti ballen for at han skulle blitt vurdert som aktiv i spillet. Det var han ikke og dommeren mener derfor avgjørelsen var korrekt.

Det er som kjent fullt mulig å godkjenne mål selv om en medspiller står i klar offside.

Mange såkalte eksperter, og også Liverpools manager, mener imidlertid regelverket må bli enklere å tolke. Rafa uttalte etter kampslutt at han ikke hadde sett situasjonen om igjen på TV, men at han støttet en regelendring som gjorde jobben enklere for dommerne.

Steven Gerrard snart klar
Benitez trodde Steven Gerrard kom til å bli klar til kampen mot Chelsea neste helg. Kapteinen måtte stå over dagens kamp, men Rafa uttalte etter kampslutt at Gerrard trolig blir klar til semifinalen.

Peter Crouch ble hvilt i dag. Didi Hamann slet med et virus og var derfor heller ikke med til Ewood Park.

Fowler scoret vinnermålet på Ewood