Rafa fornøyd med sesongens første borteseier

En heading fra Peter Crouch var nok til å sikre alle tre poengene i Frankrike. Liverpool og PSV trenge kanskje bare et poeng for å sikre avansement.

Liverpools manager så et lag som gav bra respons i en kamp Steven Gerrard var skadet og Momo Sissoko måtte begynne på benken. Det ble aldri en spesielt velspilt kamp. Bordeaux var i poengnød og måtte frem på banen – men ble ofte for omstendelige. Kampen manglet tempo og åpnet seg sjeldent. En god heading fra Peter Crouch etter 58 minutter ble avgjørende. Liverpool skapte de farligste målsjansene og vant ikke ufortjent.

Etter kampen var Rafa fornøyd med sesongens første borteseier før søndagens kamp på Old Trafford.
- Dette var en viktig seier og et stort løft for selvtilliten. Gutta jobbet virkelig hardt og scoret et bra mål. Det kunne ha blitt flere. Vi slapp heller ikke inn baklengs – det var også godt å se. Litt skuffende at vi ikke klarte å sette en av de andre store sjansene. Da hadde ikke avslutningen blitt like nervepirrende som den ble.

- Til helgen møter vi United med mer selvtillit enn før vi reiste. Dirk og Momo kom inn som innbyttere og fikk noen minutter. Vi håper også å Steven Gerrard tilbake søndag.

Nesten klar for Cupspillet
Bare halvparten av kampene er spilt i gruppe C – men både Liverpool og PSV er så godt som klare for cupspillet. Seier i neste runde vil garantere dem begge videre spill i Champions League. De står i dag med syv poeng hver. Begge lag har hjemmekamp på kampdag 4. Bordeaux (1 poeng) skal til England, mens Galatasaray  (1 poeng) gjester Nederland. Med ett poeng vil sannsynligvis også begge lag være sikret avansement. De vil da ha 8 – de to lagene bak dem på tabellen maks to poeng. Eneste sjanse for bunnlagene, ved uavgjort neste korsvei, er å ta maks poeng på de to siste, samtidig som Liverpool eller PSV taper sine siste kamper. Det skjer trolig ikke. Bordeaux og Galatasaray har ikke lenger kniven på strupen. Det har fått sine første alvorlige kutt i kveld. Realistisk sett må de ha en 3-poenger i sin bortekamp for å ha realistiske forhåpninger om å overleve i toppturneringen i Europa.

Ikke Carlsberg

Det franske lovverket tillater ikke ølreklame på drakter. Derfor måtte Liverpool spille uten Carlsberg på draktene i kveldens kamp.