Rafa forsvarer Bellamy

Liverpools manager mener at Craig Bellamy har vist perfekt oppførsel etter overgangen fra Blackburn, men hinter likevel at det kan bli et nytt spisspar mot Tottenham.

Fokusert Bellamy
Tidligere Liverpool-spiller Terry McDermott, som nå er i trenerteamet til Newcastle, har kritisert Craig Bellamy etter et munnhuggeri like etter at onsdagens kamp ble avblåst.  – Jeg snakket med dommeren ved enden av tunnellen da Bellamy dukket opp og begynte å skjelle meg ut, hevder McDermott.  – Jeg liker det ikke når spillere tror de er større enn klubben, sier mannen som også var i nordøst da Bellamy spilte for de sorte og hvite.  – Da han var i Newcastle trodde han at han var noe stort, overalt hvor han har vært har det blitt trøbbel og nå er han i gang igjen i Liverpool.  Jeg liker ikke slike oppkomlinger.

Rafael Benitez blåser imidlertid av de bitre uttalelsene til representanten for det tapende laget, og mener at Craig tvert i mot har vært et eksempel til etterfølgelse siden han ble kjøpt fra Blackburn i sommer.

- Spørsmålet er, snakker vi om dette fordi det er Bellamy, lurer Rafa på.  – For meg dreide dette seg om ingenting.  Du ser stadig verre ting.  I dette tilfellet dreide det som om munnhuggeri og ingenting annet.  Kanskje hvis det hadde vært en annen klubb, og ikke Newcastle, så ville det vært annerledes.  I to måneder har folk nå snakket om hvor bra han har oppført seg ute på gressteppet, og har du hørt om noe utenfor banen?  For meg er hans oppførsel perfekt.

- Det at du kunne se Craig presse forsvarere i sluttminuttene var et godt eksempel overfor de andre spillere, og det er slik vi ønsker det fra våre spillere.  Du skal arbeide hardt for å gjenvinne ballen, score mål og spille bra.  Jeg kan forsikre dere at når du snakker med ham utenfor banen er han fokusert.  Han er mer moden og et virkelig forbilde for de andre spillerne.  Jeg har ingenting galt å si om Craig.


Nytt spisspar?
Til tross for de rosende ord som Benitez gir til Craig Bellamy, og det at Dirk Kuyt scoret sitt første mål mot Newcastle, så antyder manageren at det er aktuelt å bryte opp dette spissparet til neste kamp mot Tottenham i morgen.  Spanjolen står fast på det han har sagt tidligere at man i dagens fotball er nødt til å rotere på laget for å holde alle i form.

- Forståelsen mellom dem (Bellamy og Kuyt) er god og de skaper sjanser.  Det kan være at du må gi dem flere muligheter sammen, men i dette tilfellet har vi gode alternativer med Robbie, Crouch og Luis i en rolle bak en spiss.

Benitez har ikke stilt med samme laget i to kamper etter hverandre på de 92 siste kampene, og lite tyder på at han vil gjøre noen forandring på det mot Tottenham etter at hans mannskap har spilt fire kamper på halvannen uke.

- Du kan ikke spille 60-65 kamper med de samme spillerne.  Du kan ikke spille to kamper i uka med de samme spillerne fordi tempoet nå er høyere enn noen gang.  For to dager siden så jeg en kamp mellom Arsenal og Liverpool fra 1998.  Det var en utrolig forskjell på tempoet.  De spilte bra, men det var veldig annerledes.  Nå flyr spillerne rundt banen.  Du må tenke raskere, løpe raskere, og gjøre alt raskere.