Rafa forsvarer bruken av Gerrard

Kritikerne vil ha det til at bruken av Steven Gerrard på flankene er misbruk av kapteinens kvaliteter. Det avviser manageren. Riise tror han blir spilleklar til lørdag.

Mange kritiske røster antyder at det er misbruk av Steven Gerrard å bruke han i flere ulike posisjoner, slik Rafael Benitez har gjort denne sesongen. For å få plass til Xabi Alonso og Momo Sissoko på den sentrale midtbanen, har kapteinen blitt satt til å bekle både høyre- og venstreflanken i innledningen av sesongen. Mot Chelsea så vi for første gang Gerrard på venstre. En avgjørelse Benitez forsvarer i dag.

- Pennant spiller bra på høyre, og vi har Sissoko og Alonso sentralt. Steven kan gjøre en god jobb for oss på venstresiden. Han kan skjære inn i banen fra en slik posisjon, og han beviste at han er farlig som venstreflanke i går, mener spanjolen.

Riise tror han rekker Tottenham-kampen
John Arne Riise uttalte på en pressekonferanse med norske medier på Melwood i går at han tror han rekker lørdagens hjemmekamp mot Tottenham.

- Jeg er optimist med tanke på å rekke Tottenham-kampen lørdag, sier han til NTB.

Riise skadet som kjent ankelen i ligaåpningen mot Sheffield United. Mot Everton var han tilbake fra skaden, men det gikk ikke mange minuttene før sunnmøringen på nytt tråkket over på samme ankel.

I går trente Riise hjemme i Liverpool mens lagkameratene ladet opp til storoppgjøret mot Chelsea borte. Han kan nå løpe uten å kjenne smerter i venstre ankel, og regner med å forsere treningen denne uken.