Rafa forsvarer Crouch

Spissene ble på mange måter syndebukkene i gårsdagens frustrerende kamp mot Blackburn. Spekulativ artikkel i The Telegraph vedrørende oppkjøpet.

Peter Crouch misset sjanser, Craig Bellamy var farlig frempå uten å lykkes og ikke minst skulle Dirk Kuyt ha vært mer effektiv da han fikk servert ballen på sølvfat foran en god Brad Friedel. Det var på mange måter ikke spissenes dag på Ewood Park. Vi skulle ledet da Blackburn scoret, og vi skulle aldri ha tapt denne fotballkampen. Et susende stangskudd fra Alonso mot slutten påførte oss enda mer frustrasjon.

Det er slike fotballkamper som er verst å tape. En av de mest forslitte flosklene i fotball er fortsatt at det laget som scorer flest mål vinner fotballkamper. Det fikk vi et skoleeksempel på i går ettermiddag. Fellesnevneren etter nitti minutter var ineffektive spisser. Toppscorer Peter Crouch ble byttet ut med Kuyt tidlig i andre omgang og virket tydelig misfornøyd da assistentdommeren holdt opp nummeret hans. Dette var hans første kamp fra start siden november.

Rafa Benitez avviser igjen at Crouch kommer til å bli solgt i januar og hadde følgende å si om spissen etter kampen:

- Jeg mener nødvendigvis ikke det er dårlig selvtillit å misse tre sjanser på hodet. Jeg tror det var ren uflaks, samtidig som deres keeper spilte en meget god kamp. Vi skapte sjanser for Crouch. Vår tanke var å bruke farten til Bellamy og styrken til Crouch i feltet. Det fungerte bra, bortsett fra at vi ikke klarte å score. Vi har ofte sett det i andre kamper denne sesongen at vi ikke klarer å være effektive nok. Dessverre gjorde vi en feil bakover også, slik at de fikk score. Nå må jeg analysere hvorfor vi ikke klarte å score og skape enda flere sjanser i andre omgang.

Gårsdagens tilskuertall (29342) var det største på Ewood på tre år.

Spekulativ artikkel om investering
Spaltisten Mihir Bose har i dagens Telegraph levert sitt bidrag til å svartmale situasjonen rundt det planlagte oppkjøpet fra Dubai International Capital (DIC). Kort fortalt skriver han at Liverpool kan raskt bli solgt igjen. Han skriver at oppkjøpet baserer seg på lån og at det ikke blir frigjort penger til spillerkjøp. Bose, som til daglig jobber i BBC, gjør det også til en sensasjon at investorer kan komme til å tjene penger på å investere i LFC – med tanke på at en ny bane står klar om noen få år.

Hverdagen har vel knapt nok rukket å innta oss etter nyheten om sårt tiltrengte pengeinvesteringer inn i klubben, og fortsatt vet vi ikke mer enn det som har kommet frem i media. Ofte er dette ikke mer enn halvsannheter, og det er vanskelig å ta stilling til oppkjøpet som helhet før alle tall er på bordet. Det Mihir Bose baserer seg på er et såkalt ”konfidensielt dokument” – i realiteten et syv siders prospekt presentert for eventuelle investorer. Dette røper ingen hemmeligheter, slik oppslaget kan gi inntrykk av, og er et helt vanlig dokument i de kretser som oppgir vanlige opplysninger om både hvordan oppkjøpet skal/kan finansieres og hva investorer kan regne med å få tilbake. Det er ikke rakettforskning at klubbens verdi vil øke etter ny stadion er på plass eller når prospektet skriver at det er store muligheter (for LFC, red anmerk) å unytte klubbens merkenavn i langt større grad på flere områder enn i dag.

Det er godt mulig oppkjøpet fra DIC baserer seg på lån i forskjellige banker. Det er ikke uvanlig. Det kan godt være at noen også kommer til å gjøre profitt på å gå inn med penger i LFC. Det er heller ikke uvanlig. Hvorvidt klubben skal selges igjen innen kort tid, og at det ikke finnes planer for å investere i nye spillere er derimot rene spekulasjoner og grenser mot dårlig journalistikk.

Det vi imidlertid vet på det nåværende tidspunkt er at den nye banen kommer til å bli svært viktig for klubben. Rick Parry var veldig klar på det punktet i et intervju før jul. Det er også helt klart at DIC ikke vil oppføre seg som Roman Abramovich på transfermarkedet, og at klubben i hovedsak må stå på egne bein – skape sine egne inntekter. Det er ikke snakk om at den søkkrike Al Maktoum familien skal bruke Liverpool Football Club som sitt private leketøy. Forhåpentligvis får vi snart mer fakta på bordet – men helt en annen type enn det Mihir Bose forsøker å servere oss i dag.