Rafa forsvarer rotasjonspolitikken

Rafael Benitez insisterer på at han kommer til å fortsette å rotere på laget. Etter kampen mot PSV hyller han Bellamy og Kuyt. Traore brakk benet.

Rafael Benitez kommer til å fortsette med sin rotasjonspolitikk. Det gjorde han klinkende klart etter gårsdagens målløse forestilling i Eindhoven. Dette for å forhindre at hans beste spillere skal bli utbrente i løpet av sesongen. Spanjolen mener det er spesielt viktig i perioder med tett kampprogram, slik som nå i september.

Til kampen mot PSV gjorde Rafa 6 endringer på laget i forhold til Everton-kampen. Både Xabi Alonso, Peter Crouch, Sami Hyypiä og kaptein Steven Gerrard var blant spillerne som ble benket.

- Jeg satte Steven på benken sammen med flere andre seniorspillere. Alonso, Crouch og Hyypiä. Men folk snakker bare om Gerrard, sa en Benitez som var tydelig lei alle spørsmålene omkring temaet etterpå.

- Vi må bare akseptere at ingen spillere kan være 100% i slag til hver match i dagens fotball. Vi kom fra en vanskelig kamp mot Everton, og jeg valgte å sette mange av spillerne som spilte hele kampen på Goodison på benken. Jeg kommer alltid til å hvile spillere som er slitne, uansett hva de måtte hete.

- Gerrard kom innpå til rett tid mot PSV. Til å begynne med trengte vi en spiller til å stoppe gjennombruddspasningene deres, og det var derfor Momo Sissoko startet. Han har fantastisk kondisjon. Bedre enn Alonso og Gerrard noen gang kommer til å få. Vi har flere muligheter til å rokkere på laget på denne måten nå enn tidligere. Vi satset på å holde nullen i denne kampen etter det som skjedde på lørdag, og vi forsvarte oss bra og skapte sjanser nok til at vi kunne ha vunnet oppgjøret.

At sentrale Liverpool-spillere ble benket av Benitez overrasket de fleste, også PSV-trener Ronald Koeman.

- Jeg ble sjokkert da jeg så lagoppstillingen deres. Ingen Gerrard, ingen Alonso, ingen Hyypiä og ingen Crouch, innrømmer hollenderen.

Ros til Bellamy og Kuyt
Benitez trakk spesielt frem innsatsen til spissduoen Craig Bellamy og Dirk Kuyt etter oppgjøret på Philips Stadion. Duoen har virkelig funnet tonen i den korte tiden de har spilt sammen, og har vist meget lovende takter selv om scoringene har uteblitt.

- De er begge raske og intelligente spillere, og jeg er fornøyd med hvordan de har funnet tonen så raskt. Vi jobber med en del ting på trening, og jeg føler at dette er to spillere som er på bølgelengde med hverandre. Bevegelsene deres var gode mot PSV, og de visste hvor de hadde hverandre hele tiden. Jeg var henrykt over spillet deres, sier spanjolen.

Traore brakk benet
Djimi Traore har ikke fått noen lykkelig start på Charlton-karrieren etter £2M-overgangen fra Liverpool i sommer. I ligaåpningen ble han utvist, og i helgen brakk han venstrebeinet i kampen mot Chelsea. Det betyr to måneder på sidelinja nesten før Charlton-karrieren har kommet i gang for den uheldige franskmannen.