Rafa forventer mer fra spissene

Rafael Benitez forventer større effektivitet fra spissene foran morgendagens møte med Charlton. Spanjolen kan tolkes dit hen at Fowler starter kampen.

Rafael Benitez etterlyste mer effektivitet i angrepet etter kampen mot Manchester City, og mot Charlton i morgen håper nok spanjolen at hans betrodde menn på topp vil vise seg fra sin beste og mest målfarlige side.

- Statistikken for denne sesongen viser at vi har sluppet inn ett mål mer enn Chelsea, men London-klubben har scoret 20 flere enn oss. Det er forskjellen på oss og dem. Men vi vet også hvor mye penger de har brukt på kvalitetsspillere. Slik sett er det lettere for dem, slår Liverpool-manageren fast i dagens Liverpool Echo.

Benitez går langt i å antyde at Robbie Fowler blir Peter Crouch sin makker på topp mot Charlton.

- Robbie blir stadig bedre. Han jobber med sin fysiske form, og de ekstra treningsøktene har gjort han godt. Han er mye bedre nå enn da han kom. Vi jobber spesielt med kondisjonen hans. Pako Ayesteran vet akkurat hvor mye Robbie må løpe, og når han må gjøre det. Disse kondisjonsøktene har vært de viktigste for Robbie, og jeg kan se en forbedring allerede. Mange folk har poengtert til meg at han virker tynnere nå, sier spanjolen.

- Han viser også tegn på bedret hurtighet. Han vil aldri bli en sprinter, men hans intelligens gjør han i stand til å nå ballen tidlig. Når vi bestemte oss for å hente han til klubben, trodde jeg ikke at han ville være i toppform før i den siste måneden av sesongen. Vi håper på mange mål fra han nå. Kanskje starter det i helgen, kanskje kommer de litt senere. Det viktigste er at vi har sikret oss en spiller med lidenskap og kvalitet.

Benitez peker imidlertid også på uflaks og manglende selvtillit foran mål som årsaker til Liverpools manglende uttelling i form av scoringer denne sesongen. Han fnyser av påstander om at hans taktikk er defensiv.

- Vi er ikke defensive, vi bare forsvarer oss bra. I Valencia sa også folk at jeg hadde en defensiv taktikk, men da vi vant ligaen gjorde vi bare ett mål mindre enn Real Madrid og slapp inn færrest av alle. Dersom noen foretar en analyse av laget mitt, vil de se at jeg foretrekker å stå høyt med forsvaret. Vi prøver å sette linjen langt fremme i de fleste kamper, men av og til må du legge deg dypere. Vi prøver imidlertid hele tiden å få frem laget.

- Vi gjør det bra, og scorer som regel det første målet. Vi har imidlertid slitt med å gjøre mål nummer to. Jeg er sikker på at om vi hadde gjort mål nummer to mot Manchester City sist helg, så hadde også nummer tre og fire kommet. Det har vært slik i mange kamper denne sesongen. Vi har spilt virkelig bra, men har ikke klart å gjøre mål nummer to.

- Noen ganger trenger du litt flaks. Det er normalt at det vil bli et tema blant folk når du ikke slipper inn mange mål, men heller ikke scorer mange.

Benitez gjør også et poeng av at hans foretrukne spissduo i de siste kampene, Crouch og Morientes, bidrar til laget på andre måter enn bare som målscorere.

- Som manager ønsker jeg å se at mine elleve utvalgte jobber hardt, og at vi begynner med å forsvare oss på topp. Dette er viktig både på det taktiske og det fysiske planet. Kanskje må spissene i Liverpool jobbe hardere enn i andre klubber. Det er filosofien vårt spill er tuftet på.

- Balanse er et nøkkelord. Vi må jobbe hardt i forsvar, og skape mer sjanser for å gjøre mål. Vi kan bare bli bedre ved å spille enda bedre i forsvar. Jo flere ganger vi vinner ballen der, jo mer ballbesittelse vil vi ha. Og da kan vi tenke på å starte et nytt angrep. Vi kan gå fremover med bedre bevegelse.

Manageren håper nå på en bedre prestasjon og mer flaks enn sist man møtte Charlton. På The Valley dominerte Liverpool førsteomgangen, men lå likevel under 2-0 ved pause.

- Jeg har dårlige minner fra den kampen. Vi kontrollerte kampen, men slapp likevel inn to mål. Det var en vanskelig kamp for oss etter en landskampuke, og rett før Champions League startet igjen. Men vi har klart oss bedre i slike situasjoner denne sesongen. Det er bare å se på antall poeng vi har tatt for å slå fast at vi har blitt mye bedre enn vi var for ett år siden. Hadde vi fått rettet på et par-tre detaljer til, så kunne det ha vært enda bedre, avslutter Benitez.