Rafa frykter grådige agenter

Benitez går hardt ut mot grådige investorgrupper som kjøper eiendomsretten til talentfulle spillere og selger disse videre med høy profitt. Reservelagskamp flyttet. Mer fotball på kabel-TV.

I et intervju med Chris Bascombe i Liverpool Echo uttrykker Rafael Benitez frykt for at stabiliteten i transfermarkedet skal bli ødelagt av grådige agenter som sitter på eiendomsretten til spillerne i stedet for klubbene. 

Bakgrunnen for utspillet er selvsagt overgangene til Carlos Tevez og Javier Mascherano til West Ham. Spanjolen frykter nå at dette bare er begynnelsen på en trend som kan ødelegge fotballen. Duoen eies som kjent av investorer som skjuler seg bak navnet Media Sports Investment Group. En gruppe som mistenkes for å involvere seg i fotballen av alt annet enn sportslige motiver. Benitez tror det vil skade fotballen om overganger av denne typen blir normen.

- FIFAs reglement er klart. Det skal være klubbene som skal eie spillerne. Det er kanskje vanskelig å kontrollere, men alle vet dette, uttaler Liverpool-manageren.

- Når du prøver å kjøpe en spiller nå om dagen, er det vanskelig å vite om spilleren tilhører et selskap eller en klubb. Noen agenter har redelige hensikter, andre har det ikke. Løsningen på problemet tror jeg er at spillerne må begynne å tenke meg selv, legger han til.

Reservelagskamp flyttes
Liverpools reservelag skulle ha spilt hjemmekamp mot Middlesbrough på Racecourse Ground i Wrexham tirsdag 17.oktober. Denne er nå flyttet til torsdag 19.oktober, med avspark klokken 20.00, grunnet Liverpools bortekamp i Champions League mot Bordeaux onsdagen i den uken.

Utvidet fotballtilbud på Canal Digital sitt kabelnett
I flere kabel-tv-nett blir det i løpet av september og oktober mulig å ta inn sportskanalene Viasat Sport2 og Viasat Sport3 fra TV1000 også for Canal Digital-kunder. Canal Digital holder nemlig på å oppgradere nettet sitt for å kunne levere flere TV 1000 kanaler, deriblant de to nevnte. Viasat Sport 2 er en rendyrket fotballkanal med blant annet UEFA Champions League.