Rafa: Gerrard er ”priceless”

Benitez beskriver kaptein Steven Gerrard som en spiller som ikke kan prises høyt nok på dagens lag. Spissene må finne tilbake til scoringsformen.

Foran morgendagens storkamp på Stamford Brigde har det vært mye fokus på kampen i kampen; Steven Gerrard vs Frank Lampard. Rafa mener Steven er viktigere for Liverpool enn Lampard er for Chelsea. Manageren sier at selv om Lampard har blitt en av Europas mest ettertraktede midtbanespillere er Gerrard til sammenligning ”priceless”.

- Steven har scoret 17 mål for oss denne sesongen – det er helt fantastisk med tanke på at han spiller på et lag som scorer vesentlig mindre enn Chelsea. Jeg vet ikke hvor viktig Lampard er for Mourinho, men Gerrard er nøkkelen for oss.

Manageren fortsetter: - Folk sammenligner de to og peker på scoringsstatistikken til Lampard, men glemmer at de spiller på to helt forskjellige klubber. Rafa peker også på at Chelseas overlegenhet på transfermarkedet gjør at de kan ”cruise” gjennom mange flere kamper enn Liverpool og at det også må tas hensyn til i en sammenligning.

- Lampard er en veldig god spiller, men han har veldig mange gode og dyrt innkjøpte spillere rundt seg hele tiden. Chelsea dominerer av og til så mye i kamper at de går på cruisekontroll. Det er lettere å vinne slike kamper. Lampard spiller mange kamper, ja, men ofte leder Chelsea 2-0 og 3-0 lenge før slutt og slitasjen på spillerne blir ikke da så stor.

Manageren peker på at det er en luksus ikke alle klubber har og at Gerrard i løpet av en sesong spiller mange flere vanskeligere og tettere kamper.

Ønsker mål
Verken Cissé, Crouch eller Morientes har scoret i de seks siste kampene. Det var noe av bakgrunnen for at Robbie Foweler ble hentet inn. Foruten å legge ekstra press på angrepsspillerne i klubben, kan han forhåpentligvis legge inn noen gode bidrag foran kassa selv.

Rafa svarte på gårsdagens pressekonferanse diplomatisk på spissenes scoringsform. – Jeg foretrekker å se både spisser og midtbanespillere score for oss. Spissene gjør viktige bidrag for laget selv om de ikke alltid scorer. Men vi kjøpte Fowler for å gi oss en ekstra ”spiss” inne og utenfor boksen og for å ta bedre vare på sjansene våre.