Rafa gir ikke opp Nando

Rafael Benitez har fortsatt tro på Fernando Morientes, men varsler strengere krav til sine spillere neste sesong. Styles dømmer i Birmingham. Tsjekker valgte Spurs.

Rafael Benitez har ikke gitt opp troen på at Fernando Morientes vil slå til i Liverpool-trøya, men manageren erkjenner i et intervju med Liverpool Daily Post at spissen har slitt mer en forventet med å omstille seg til engelsk fotball. Når Nando gjorde mål mot Fulham var det hans første scoring siden tidlig i desember.

- Når en spiller med Morientes sin status og omdømme ikke finner veien til nettmaskene blir det selvsagt lagt mer merke til enn om det var noen mindre kjent. Men jeg tror fortsatt han besitter de egenskapene som skal til for å gjøre mål jevnlig. Han har kanskje problemer med tempoet her i England, men han har ikke tapt sine goalgetter-egenskaper, mener manageren.

- Jeg synes Fernando jobber hardt. Han er en trivelig kar som arbeider hardt på trening, og jeg tror ikke han har begynt å tvile på sine egenskaper selv om målene har uteblitt. Han er en god spiller, og dersom laget spiler bra vil han og de andre spissene gjøre flere mål og få mer selvtillit, resonnerer han.

- Jeg håper å se spissene på sitt beste nå i sesongavslutningen. Dette er spillere som har gjort mål hele livet, og jeg tror vi vil få enda flere mål fra spissene i kampene som gjenstår.

Rafa utfordrer sine spillere
Samtidig utfordrer Benitez sine spillere til å yte maks ut sesongen, for på den måten å sikre sin fremtid i klubben. Spanjolen har utvilsomt tenkt å ta frem sjekkheftet også i sommer, og dermed er det naturlig at også noen ansikter forsvinner ut av porten på Anfield. De som vil være med Rafa videre må derfor bevise at de er gode nok.

Manageren har allerede begynt å tenke på fremtiden, ved å hente inn karer som Daniel Agger, Jan Kromkamp, Mark Gonzalez og Gabriel Paletta. I tillegg er det mye som tyder på at den brasilianske venstrebacken Fabio Aurelio blir å finne i Liverpool-drakta fra neste sesong av.

Målet for Benitez er utvilsomt ligatittelen, og skal det oppnås vil det nok være med et par nye fjes i tillegg til disse på laget.

- Å se laget gjøre fremgang er nok for meg denne sesongen, men neste sesong kommer jeg til å stille strengere krav. Akkurat nå er jeg fornøyd med at laget mitt har en sjanse til å vinne når vi møter de andre topplagene, men klarer vi ikke å slå dem må vi finne ut hvorfor og rette på det. Du må finne årsaken til at de andre lagene er bedre om du ønsker fremgang, og det betyr også at du må kjøpe de spillerne du trenger for å bli bedre, slår han fast.

- Klarer vi å ta andreplassen vil det gjøre godt for selvtilliten vår, men deretter er sesongen over og vi vil satse på å gjøre det bedre neste år.

De fleste tror at en spiss og en høyreving kommer til å utgjøre sommerens dyreste kjøp fra spanjolens side.

- Vi prøver å kjøpe de spillerne vi trenger for fremtiden. Vi snakker om spillere som er de riktige for oss. Klarer vi å ta andreplassen vil det gjøre ting lettere for oss, ettersom vi da slipper ut i kvalifiseringskamper til Champions League og dermed får mer tid til å forberede oss til sesongen. En andreplass betyr også større økonomisk trygghet. Men når det gjelder å tiltrekke seg nye spillere gjør det neppe stor forskjell om du blir nummer to eller nummer tre i ligaen, konstaterer han.

Styles dømmer på St. Andrews
Rob Styles fra Portsmouth dømmer kvartfinalen i FA-cupen på St. Andrews i morgen. 41-åringen har dømt Liverpool 13 ganger tidligere, og det har medført bare ett tap for de røde. Linjedommere i morgen er Rob Martin og Mike Tingey, mens Phil Dowd er fjerdedommer.

Fersk Tottenham-spiller takket nei til Liverpool
Tottenham sikret seg nylig underskriften til den unge tsjekkeren Tomas Pekhart. 16-åringen fra Slavia Praha hevder nå at han takket nei til Liverpool før han skrev under en treårsavtale med London-klubben.

- Jeg har drømt om å spille i England siden jeg var 10 år gammel. Det er stort å få realisere drømmen. Jeg har vært på prøvespill med Liverpool også, men mener jeg har tatt den rette avgjørelsen ved å gå til Tottenham, siteres han i diverse engelske medier.