Rafa glad for å ha publikum i ryggen

Rafael Benitez tror hjemmebanefordelen kan bli avgjørende i morgen. Crouch og Alonso blir trolig å finne i startelleveren.

Rafael Benitez mener at supporterne kan utgjøre forskjellen når Liverpool braker sammen med Manchester United i FA-cupen i morgen. Spanjolen håper at hans mannskap kan levere varene ved denne korsveien.

- Dersom folk snakker om kampen, og målene vi gjorde som vant kampen, etter kampslutt, vil jeg være glad. Dersom folk snakker om andre hendelser, vil jeg være skuffet, sier Benitez til Liverpool Echo i dag.

- Jeg vet at våre supportere er de beste i verden, og de er veldig dyktige. De vet at det alltid er bedre å støtte laget enn å bli distrahert av andre ting. Det er best for alle parter å fokusere på den vansklige kampen vi står overfor.

- Min tanke er alltid den samme. Jeg fokuserer på laget og våre egne supportere, og snakker ikke for mye om det andre laget. Før vi spilte mot Arsenal var folk opptatt av vår dårlige statistikk mot topplagene, men vi gjør fremskritt litt om senn. Vårt mål er å komme opp på et nivå der vi slår dem.

- Vi husker alle kampen på Old Trafford, og hvor godt vi spilte der. Jeg tror det blir en annen type kamp på Anfield.  Å spille hjemme vil være en stor fordel for oss, da våre supportere kan utgjøre forskjellen. Det blir en tøff kamp, men spillerne vil dra nytte av å ha publikum i ryggen. Vi vil prøve å spille på samme måte som mot Arsenal. Da hadde vi 24 skudd mot mål, mens de hadde 6.

Foruten Robbie Fowler, som har spilt i cupen for Manchester City, og langtidsskadde Boudewijn Zenden, har manageren en nesten full tropp å plukke sine elleve utvalgte fra.

- Crouch trente på onsdag, og siste nytt omkring Alonsos skade var også positive meldinger da jeg snakket med legen, fastslår Benitez.

Morgendagens oppgjør blir for øvrig Liverpools 19. cupkamp totalt sett denne sesongen. De røde har kun slått rivalene fra Manchester en gang før på Anfield i FA-cupen. Det var så langt tilbake som i 1898, da United var kjent som Newton Heath. Siste gang lagene møttes i FA-cupen var i 1999, da Liverpool tapte 2-1 på Old Trafford.

Kampen er for øvrig også bare den andre hjemmekampen Liverpool har hatt i denne turneringen på de fire siste sesongene. De røde har ikke blitt beseiret på Anfield i de 12 siste kampene.

- Som en cupfinale
Manchester Uniteds spiss Wayne Rooney karakteriserer morgendagens kamp som en cupfinale. Scouseren innser hvor viktig kampen blir for hans lag, nå som de er slått ut av Champions League.

- Å slå Liverpool er det ultimate for meg. Dette blir en stor kamp, og forhåpentligvis avanserer vi til neste runde, uttaler den tidligere Everton-spilleren.