Rafa håper fortsatt på ligagull

Etter tre strake seire i ligaen, og 11-0 i målforskjell, tror Rafael Benitez at Liverpool fortsatt har en mulighet til å ta igjen Manchester United og Chelsea.

Etter Liverpools gode form den siste tiden, og lagets andre strake borteseier, har Rafael Benitez fått troen tilbake på at det er mulig å vinne ligaen denne sesongen. Etter lørdagens oppvisning på The Valley er det en håpefull manager som uttaler seg til pressen.

Etter 4-0 over Wigan og Fulham og 3-0 over Charlton på de tre siste ligakampene, er de røde nå som kjent oppe på tredjeplass på tabellen.

- Da jeg var i Valencia var vi sju poeng bak Real Madrid ved jul, og jeg sa til mine spillere at om vi fortsatte og gjøre vårt beste så ville vi vinne ligaen. Etterpå fortalte de meg at de nesten lo av meg da jeg sa det, men ved sesongslutt hadde vi vunnet ligaen med sju poeng. Det er kanskje verre når vi har to lag foran oss på tabellen, ettersom vi ikke kan påvirke deres resultater, uttaler Benitez til Liverpool Daily Post.

- Det er bare en ting vi kan gjøre, og det er å fortsette og vinne kampene våre. Dersom laget fortsetter å spille med samme mentalitet og spillerne yter sitt beste, gjør mål og holder tett bakover, kan du ikke kreve mer. Da får vi telle opp etterpå. Vi kan ikke finstudere tabellen etter hver kamp, legger han til.

- Sesongen er lang. Spørsmålet er om vi kan fortsette å vinne, og spille på samme høye nivået.

Med 11 mål på de tre siste ligakampene, inkludert sju i to bortekamper, dokumenterer Liverpool sin mest stabile form for sesongen. Benitez mener dette kommer som et resultat av hardt arbeid.

- Jeg mener vi var litt uheldige i starten av sesongen. Vi skapte sjanser, også på bortebane, men klarte ikke å vinne. Når du har 20 målsjanser, slik som i kampene mot Middlesbrough og Everton, og så spiller den ene uavgjort og taper den andre 3-0, vil det føre til at folk sier at vi har spilt dårlig når det ikke var tilfelle.

- Som manager må du legge opp en taktikk som fører til at laget spiller bra og skaper sjanser. Men det er spillerne som må sette ballen i mål. Vi gjorde nå tre mål mot Charlton, og fire mot Fulham forrige helg. Vi skaper mange sjanser, noe jeg er godt fornøyd med.

Barca tapte finalen i klubb-VM
Liverpools motstander i 1/8-finalen av Champions League, Barcelona, tapte finalen i klubb-VM mot brasilianske Internacional i helgen. Unge Adriano scoret nemlig kampens eneste mål, åtte minutter før full tid i Japan. I tillegg fikk Barca også forsvareren Gianluca Zambrotta skadet. Italieneren har pådratt seg en muskelavrivning i venstre lår, og må regne med en måned på sidelinja. Han skulle likevel rekke de to kampene mot Liverpool.

Barcelonas store stjerne, Ronaldinho, frykter for øvrig Liverpool som neste motstander i Champions League.

- Liverpool har en veldig dyktig manager i Rafael Benitez, og som sjef for Valencia hadde han et godt tak på Barcelona. De har også flere spanjoler på laget, som vet hva de har i vente. Jeg er også en stor fan av Steven Gerrard. Jeg liker spillere med glød og lidenskap. Han er en fantastisk spiller, som ville ha spilt fast på hvilket lag som helst i Europa, siteres han.