Rafa håper på britisk finale

Benitez håper at Liverpool går helt til finalen i Champions League, og at de der møter et annet britisk lag. Manageren mener imidlertid at hans lag kan enda bedre, selv etter 4-0 over Fulham.

Kommende fredag trekkes 1/8-finalene i Champions League ved UEFA sitt hovedkvarter i Nyon i Sveits. Trekningen starter kl 12.00, og går direkte både på SportN og Eurosport. Rafael Benitez insisterer på at han ikke bryr seg om hvem som kommer opp av skåla som Liverpools motstander, men sier at han ønsker seg en helbritisk finale med Liverpool som det ene (og seirende) laget.

- Det er bra for Premier League og den skotske ligaen at vi har fem klubber med blant de 16 siste. Det er viktig for fotballen i Storbritannia, og det betyr også at det er større sjanse for at det blir en britisk vinner av turneringen, resonnerer spanjolen.

- En finale med to britiske lag, der det ene er Liverpool, ville være fint. Hvem den andre klubben er, betyr ikke noe for meg. At vi spiller hjemme i den andre kampen i 1/8-finalen er virkelig viktig for oss. Vi vil uansett møte en vanskelig motstander, uttaler han til liverpoolfc.tv.

Lagene som Liverpool kan trekke er som kjent: Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, Roma, Porto, Lille, Celtic.

- Vi kan fortsatt bli bedre
Trass i at Liverpool vant 4-0 for andre ligakamp på rad i helgen, slår manager Benitez fast at det fortsatt er rom for forbedringer.

- Jeg mener spillerne kan bedre enn det de fikk vist mot Fulham. Vi spilte bra, og hadde ballen mye, men det var to-tre detaljer som jeg ikke var fornøyd med, og som kan utgjøre en stor forskjell.

Spanjolen nevner presisjon i den siste pasningen som en av disse detaljene.

- Noen ganger handler det om å beholde roen i de avsluttende trekkene av et angrep. Vi har kvalitetene som kreves, men det handler om å slå den riktige pasningen. Nå er det viktig at alle spillerne finner formen i resten av desember, da det er en viktig måned vi er inne i, med mange kamper.

- Det er langt fra det viktigste for meg nå at vi er på fjerdeplass på tabellen. Vi ser ikke på tabellen hver uke.