Rafa har aldri vunnet mot Birmingham

Birmingham er det eneste laget i Premier League Liverpool ikke har klart å beseire siden Benitez kom til klubben. Riise og Sissoko snart klare for spill igjen, men kvartfinalen kommer for tidlig.

Morgendagens kvartfinalemotstander, Birmingham, er ingen ønskemotstander for Rafael Benitez. Spanjolen har ennå til gode å vinne mot de blå fra Midlands etter at han tok over managersetet på Anfield. Nå som spissene finner veien til nettmaskene igjen, håper han imidlertid på å kunne rette på den statistikken.

Birmingham er det eneste laget i Premier League som aldri har blitt beseiret av Liverpool under Benitez sin ledelse. Dersom Liverpool skal vinne et trofé denne sesongen, må det bli en forandring på dette. Steve Bruce sitt mannskap har vunnet to kamper og spilt uavgjort i de to andre mot Anfield-klubben i løpet av de siste to årene. Det inkluderer de to uavgjorte ligakampene inneværende sesong. Selv om Birmingham sliter i motvind i serien for øyeblikket, kommer nok ikke Liverpool til å ta noe for gitt på St. Andrews i morgen kveld. De røde ønsker nemlig å nå sin første semifinale i FA-cupen siden 2001.

Robbie Fowler er uaktuell til morgendagens kamp, ettersom han har spilt cup for Manchester City. Det er imidlertid ventet at Fernando Morientes vil være aktuell for laget igjen, etter at han ble hvilt mot Newcastle.

Det faktum at spissene har gjort fem mål på de to siste kampene, og at samtlige på topp har funnet veien på nettmaskene, kan bli nøkkelen til suksess også i Birmingham, tror Benitez.

- Det er viktig for spissene og det er viktig for laget. Nå har spissene mer selvtillit, slår han fast i dagens Liverpool Echo.

Et eksempel på dette er Peter Crouch, som ikke gjorde mål på sine første 18 kamper for klubben. Nå har han gjort 10 mål på de 23 siste.

Trass i suksessen med et 3-4-2-1 system i Newcastle i går, tror Chris Bascombe i Liverpool Echo at Benitez vil velge en tradisjonell 4-4-2 formasjon i Midlands i morgen, noe som vil bety at Steve Finnan trolig returnerer til startoppstillingen.

Riise og Sissoko snart klare for spill igjen
Ellers rapporterer Echo om at både John Arne Riise og Mohamed Sissoko ikke skal være langt unna å være klare for spill igjen. Morgendagens kamp er imidlertid trolig litt for tidlig for begge spillerne.

Osman vil ha hevn
Mens Liverpool har full fokus på morgendagens kvartfinale har den blå halvdelen av Merseyside begynt å prate om lørdagens byderby. Evertons Leon Osman innrømmer at han og hans lagkamerater er desperate etter å få revansje for 3-1 tapet på Goodison Park i romjula.

Etter å ha knust Aston Villa 4-1 i sin siste kamp, og dokumentert solid form i ligaen den siste tiden, er det et lag med stor selvtillit som vil ta den korte turen til den andre siden av Stanley Park.

Everton har ikke slått Liverpool på Anfield siden 1999, noe de blå ikke er spesielt fornøyde med.

- Vi reiser til Anfield fulle av selvtillit etter seieren mot Villa. Når vi spilte mot Liverpool på Goodison leverte vi en skuffende innsats og ble slått med klare sifre. Selv var jeg reserve, og kom aldri på banen, noe som var frustrerende. Vi tror imidlertid vi kan få revansje i helgen, uttaler Osman til Liverpool Echo.

Ingen Westerveld
Tidligere Liverpool-keeper Sander Westerveld har spilt sin siste kamp for Everton, og får dermed ikke møte sine gamle lagkamerater til dyst på Anfield. Nederlenderen har returnert til Portsmouth etter å ha fått bare to kamper under sitt månedslange låneopphold på Goodison Park.