Rafa holder kortene tett til brystet

Rafael Benitez holder kortene tett til brystet foran byderbyet. Flere landslagsspillere vil måtte starte på benken i en kamp der nesten bare Jose Reina kan føle seg sikker på å starte.

Rafael Benitez vet at mange av hans spillere blir skuffet i helgen, når de ikke blir tatt ut i startoppstillingen til Merseyside-derbyet på Goodison Park lørdag. Samtlige ivrer etter å ta del i kampen mot Everton, men med bare 11 plasser til rådighet må Rafa velge sine menn med omhu.

I ettermiddag vil samtlige landslagsspillere være tilbake på Melwood etter EM-kvalifiseringskampene i går kveld. Rafa gjør det klinkende klart overfor Liverpool Echo at noen av disse som kommer hjem i ettermiddag ikke vil spille fra start på lørdag.

Rafas største dilemma er utvilsomt hvem han skal velge på topp i dette derbyet. Selv ikke formspilleren Peter Crouch er garantert en plass på laget, da Robbie Fowler, Dirk Kuyt og Craig Bellamy også er sterke kandidater til en plass i førsteelleveren.

- Alle spillerne er desperate etter spilletid i denne kampen. Det er et stort problem for meg, men også et hyggelig problem. Jeg hørte dette var et stort tema på lokalradioen i går. En kar sa jeg burde starte med Crouch og Bellamy. Så ble han spurt om Fowler og Kuyt, og var enig i at de var gode kandidater også. Kanskje bør jeg starte med fire spisser i denne kampen, spøker Benitez.

- Jeg vet at alle ønsker å spille, men jeg har fortalt dem at vi skal gjennom 60 kamper i løpet av sesongen, så alle vil få sjansen. Dette er en god og vanskelig situasjon for meg på samme tid. Jeg må imidlertid ta hensyn til laget hele tiden, og det er viktig at spillerne forstår dette. I mitt første byderby hadde jeg bare en skadefri spiss, så jeg vet hvilken situasjon jeg liker best, sier manageren.

Liverpool Echo skriver ellers i dag at utviklingen de neste 48 timene vil være helt avgjørende for om Jamie Carragher og John Arne Riise blir friske av ankelskadene som truer med å holde dem utenfor kampen på Goodison Park.

- Vi kan først si mer helt på tampen av uken når det gjelder Carragher og Riise. Spillerne som kommer tilbake fra landskamper i ettermiddag må vi også vurdere tilstanden til. Momo Sissokos kne har imidlertid blitt helt bra, slår Rafa fast.

Stoler på Reina
Jose Reina gjorde en blunder mot West Ham i forrige ligakamp, men er likevel en av få som kan føle seg rimelig trygg på å starte kampen mot Everton.

- Pepe har ingenting å bevise overfor meg. Han har allerede vist meg sine kvaliteter. Selvsagt kan han bli bedre, og det vil han også bli fordi han er en spiller som jobber hardt. Han uttalte nylig at andresesongen i en ny klubb er den viktigste og vanskeligste, og det tar jeg som et godt tegn. Det forteller meg at han er en vinner, med et utpreget vinnerinstinkt, uttaler Benitez.

- Noen spillere slår seg til ro etter et godt førsteår. Pepe er annerledes. Han ønsker å bli bedre hele tiden, og vise folk at han er enda bedre enn det han har fått vist hittil.  Som keeper oppnådde han svært mye i sin første sesong i klubben. De fleste forteller meg at Ray Clemence er den beste keeperen Liverpool noen gang har hatt. Det sier litt om Pepe når han kommer fra et annet land og kan vise til bedre statistikk enn Clemence i sin første sesong for klubben.

- Det hender også at Pepe gjør feil, men han slår alltid tilbake etter dem. Da er han klar for neste skudd, og legger tabben bak seg. Han vet at han ikke kan forandre på det likevel. FA-cupfinalen var et godt eksempel på dette, hvor han startet kampen med en feil og avsluttet med å gjøre redninger som gjorde at vi vant trofeet.

- Klubben har tidligere hatt problemer med keepere som har blitt nervøse etter at de har gjort en feil, og mistet selvtilliten. Pepe lar ikke slikt affisere seg. Han glemmer slike ting i løpet av en kamp. Etterpå ser han kampen på video sammen med keepertreneren, for så å prøve og lære fra sine feil. Han er den rette keeperen for en toppklubb hvor utfordringen ikke er å gjøre mange redninger i løpet av en kamp, men heller noen få viktige redninger. Mot Maccabi Haifa hadde han for eksempel lite å gjøre, men mot slutten gjorde han en fantastisk redning. Det er derfor vi trenger en kar som Pepe. Men han vil få mer å gjøre om vi fortsetter å spille det offensive systemet vi ønsker å spille, avslutter Rafa.