Rafa klar for vanskelig skritt

Rafael Benitez foran en viktig sommer, hvor han vet at han må kjøpe de riktige spillerne til de riktige posisjonene. Steven Gerrard fokuserer mot finale, og er blitt far igjen.

Spent manager
Liverpool tok et syvmilsteg nærmere Chelsea i den ligasesongen som nettopp er avsluttet, og det er vel dokumentert at nå gjenstår bare det siste skrittet før man har tatt igjen mesteren.  Rafael Benitez innser at sommeren, og de spillerne han henter til Anfield, vil være svært viktig når man skal forsøke å ta det siste trinnet opp mot toppen av engelsk fotball.

- Vi er mye nærmere, og nå må vi ta de rette avgjørelsene med tanke på fremtiden, innser Liverpools manager.

- Hver sommer er viktig når det er snakk om å kjøpe spillere, men jeg vet at mitt lag nå er bedre og jeg vet hva vi må gjøre for å holde oss i forkant.  Dette er et tidspunkt hvor vi må være veldig nøye med våre avgjørelser.

- Når jeg snakker med Rick Parry og formannen, vet de at vi er nærmere nå enn vi har vært på lenge.  De har større erfaring enn meg om hva som tidligere har skjedd i klubben og de vet at vi må være nøye med våre kjøp.

- Vi vet vi må kjøpe de rette spillerne, og i hvilke posisjoner det er.

- Jeg vet at vi kan bli bedre, det er hva som gjør det spennende for meg nå.  Med de spillerne vi har, og ved å kjøpe de riktige spillerne, vil vi bli bedre.  Andre klubber vil også prøve å bli bedre, og vi må være klar over hva de gjør for å sørge for at dersom de forbedrer troppen litt så må vi gjøre det i enda større grad.


Kapteinen undervurderer ikke West Ham
Steven Gerrard og Liverpools spillere er nå midt inne i uka før en FA-Cup finale og med all den virak det fører med seg.  Stevie G er imidlertid fast bestemt på å ha full fokus mot kampen i Cardiff, og understreker at det ikke vil bli snakk om å undervurdere West Ham.

- Det at vi tar målinger til finaledressen og til stadighet blir spurt om billetter tilhører det å spille i en FA-Cup finale, sier scouseren.

- Jeg har blitt spurt av folk jeg gikk sammen med på skolen, men som jeg ikke har snakket med på ti år, som ikke bare spør etter en men fire eller fem billetter!  Det å sørge for at får billetter er en umulig oppgave, slik at jeg nettopp har byttet mobilnummer.  Når det gjelder dressene er jeg ikke så veldig opptatt av det, så lenge de ikke er kremfarget!

- Det er mye som skjer, bl.a. med media, før en slik kamp, men for en spiller er ikke det viktig.  Det som er viktig er at alle individuelt sørger for at vi er klare for kamp på lørdag.  Det er min oppgave som kaptein å hjelpe gutta så mye jeg kan.  Vi spilte FA-Cup finale i 2001, og vi må bringe med oss den erfaringen til lørdagens finale.

- Det vil være litt annerledes denne gang, siden West Ham er nederlagstippet.  Vi vil gi med mye respekt, men vi reiser dit for å gjøre en jobb.

Om Gerrard hele tiden vil greie å holde fokus kan det imidlertid bli satt spørsmålstegn ved.  Ubekreftede meldinger sier at Steven Gerrards kone Alex nettopp har nedkommet med parets andre datter.