Rafa lar seg ikke diktere av pressen

Rafael Benitez sier i dag at han ikke lar pressen diktere i hvilken posisjon han skal benytte Steven Gerrard. Flere spillere sliter med småskader. Juniorene trakk bortekamp mot WBA.

Ikke siden 1954/55-sesongen har Liverpool åpnet en ligasesong svakere på bortebane enn tilfelle har vært i år. Den gangen tapte Don Welsh sitt lag de seks første bortekampene i den gamle 2.divisjon, mot Plymouth, Derby, Bristol Rovers, Blackburn, Swansea og Stoke. Dette var altså før Bill Shankly kom til klubben, og flomlys var ennå ikke oppfunnet! Med tap i morgen risikerer altså Rafael Benitez & Co å overta en 52 år gammel negativ rekord!

Etter at mediene har skrevet side opp og side ned om at Steven Gerrard nå vil få mer spilletid sentralt de siste dagene, slår Benitez i dag kategorisk fast at dette er det han som bestemmer, og ikke mediene. Spanjolen ønsker ikke å la seg presse til noe og helst av avisene, ei heller å forære sin kaptein en fast plass på den sentrale midtbanen.

Liverpool-manageren bekrefter imidlertid at han kommer til å benytte Gerrard mer i midten i månedene som kommer. Det skal han ha fortalt sin kaptein så snart Momo Sissoko ble bekreftet langtidsskadd. Mye tyder også på at vi får se Gerrard på den sentrale midtbanen allerede mot Middlesbrough i morgen ettermiddag.

- Da Momo ble skadet, fortalte jeg Steven at tanken var å spille med han på høyreflanken mot Arsenal, men jeg sa også at han ikke trengte å bekymre seg, fordi han vil få flere kamper sentralt i fremtiden, forklarer Benitez til Liverpool Echo i dag.

- Nå leser jeg at jeg har forandret mening om hvor Steven skal spille etter tapet mot Arsenal. Det er bare tull. Jeg kommer imidlertid aldri til å avsløre hvor jeg kommer til å bruke Steven før kampene. Det er aldri lurt å avsløre detaljer om laguttaket ditt til motstanderen på forhånd.

- Situasjonen er innlysende. Steven kan spille til høyre som mot Arsenal, og han kan spille sentralt som han gjorde mot Reading en uke tidligere. Vi har en trening til i dag, og da vil jeg sjekke formen til alle spillerne og bestemme meg for laget.

- Dette er en diskusjon som er skapt av journalister og kommentatorer, og hvor Steven Gerrard skal spille er ikke noe tema innad i klubben. Jeg trenger ikke å rettferdiggjøre mine laguttak på enhver pressekonferanse, uttalte en tydelig forarget Benitez på dagens pressekonferanse på Melwood.

Flere skader
Liverpool Echo skriver for øvrig at Luis Garcia fortsatt sliter med leggskaden sin, og således trolig ikke spiller i morgen. Lokalavisen melder også at det er flere andre spillere som sliter med småskader før avreise til nord-øst. Navn nevnes imidlertid ikke. Ettermiddagens trening vil trolig avgjøre om disse blir spilleklare.

Bortekamp i juniorcupen
Tittelforsvarer Liverpool har trukket bortekamp mot West Bromwich Albion i 3.runde i FA Youth Cup. Kampen må spilles før 16.desember.