Rafa må frem med reisesyketablettene

Rafael Benitez håper å finne løsningen på Liverpools svake borteform. Kuyt har sett storheten til Gerrard. Portugisisk back blir linket.

Det er nå 486 minutter siden Liverpool gjorde sitt eneste bortemål denne sesongen, og bortestatistikken viser begredelige en uavgjort og fem strake tap. Det er på tide at Rafael Benitez finner frem reisesyketablettene!

Manageren var naturlig nok svært skuffet etter 0-3 i sekken på Emirates Stadium i går, men mener at det er nå spillerne må stå frem og vise karakter. Gårsdagens resultat beskriver spanjolen rett og slett som ikke godt nok.

Når man nær har spilt en tredjedel av ligakampene denne sesongen ligger Liverpool hele 14 poeng bak ledende Manchester United. Et forsprang de færreste tror de er mulig å hente inn.

- Det er åpenbart at formen vår på bortebane ikke er god nok. Vi må bli bedre. Vi må vise vår karakter og våre kvaliteter også på utebane. Jeg har noen tanker om hva vi må gjøre, og må bare jobbe med spillerne frem til neste kamp, sier manageren til Liverpool Daily Post.

- Mot Arsenal var det nesten som to ulike kamper i en. I første omgang hang vi med og skapte sjanser. Vi var fullt på høyde med de, og vant andreballene. Taktikken fungerte som den skulle. Men etter at vi slapp inn mål på tampen av første omgang og tidlig i andre omgang, var forskjellen åpenbar, legger han til.

- I andre omgang spilte vi ikke bra. Vi slapp inn mål etter feil som vi normalt ikke gjør. Jeg ser ikke etter unnskyldninger. Det er klart at vi må bli bedre, men vi må finne ut hvordan vi kan bli det. Jeg snakker ikke om individuelle spillere. Det er som lag vi må bli bedre på bortebane.

Liverpool har bare vunnet en av sine ti siste kamper mot Arsenal, og Benitez mener at Toures 2-0 scoring var øyeblikket som avgjorde gårsdagens kamp.

- Det andre målet var nøkkelscoringen. Den første scoringen var skuffende, men vi hadde fortsatt sjansen. Men vi slapp inn mål for tidlig i andre omgang. Vi mistet selvtilliten etter det, og mot et godt lag med mange kvalitetsspillere kan du ikke etterlate deg så store rom som vi gjorde. Arsenal utnyttet rommene til fulle med sine gode kontringer.

Etter tap mot Everton, Manchester United, Chelsea, Bolton og Arsenal på bortebane, håper Benitez nå at det skal bli enklere mot antatt lettere motstandere på utebane.

- Nå skal vi møte lag på bortebane som på papiret ikke skal være av samme kvalitet. Vi må begynne å vinne kamper på våre reiser, og gjøre fremskritt. Vi har spilt noen gode hjemmekamper denne sesongen, men vi har ikke fått vist oss fra vår beste side på bortebane. I kamper der vi trenger å score først, har vi sluppet inn mål først i stedet, og vi har ikke vært i stand til å score og vinne kamper. Vi må begynne å spille slik vi gjør på hjemmebane også på utebane. Klarer vi det, vil vi også få mer selvtillit. Men nå må vi slutte å prate, og begynne å vinne borte i stedet, slår manageren fast.

- Jeg tenker ikke på ligatittelen. Det eneste som betyr noe nå er vår neste kamp. Begynner vi å vinne også på bortebane, vil vi nærme oss, legger han til.

Kuyt mener Liverpool er avhengige av Gerrard
Etter tapet mot Arsenal konkluderer Dirk Kuyt at Steven Gerrard er så viktig for Liverpool, at når kapteinen ikke spiller opp mot sitt beste påvirker det hele laget og ikke minst resultatene.

- Jeg har aldri spilt sammen med en bedre spiller enn Gerrard. Han har så og si alt, og som spiss er det flott å ha en slik medspiller på midtbanen. Selv når Steven ikke er på sitt beste, hjelper han de andre rundt seg, fordi han er så bra en spiller. Steven er en skikkelig kaptein, også utenfor banen, sier nederlenderen.

- Jeg har aldri snakket med han om fremtiden hans i klubben, men han har aldri gitt inntrykk av at han ikke trives her. Av det jeg har sett av han på trening, konkluderer jeg med at han er lykkelig i klubben. Liverpool betyr så mye for han, og han viser lidenskap til klubben hver dag på trening.

Ny høyreback linkes
Tabloidpressen har i løpet av helgen linket en ny høyreback til klubben. Det er Benficas Nelson det er snakk om. Spillerens agent skal være satt i arbeid med å finne en ny klubb til sin klient.