Rafa og Reina jubilerer

Rafael Benitez og Jose Reina kan markere hvert sitt lille jubileum mot Fulham i morgen. Liverpool med usedvanlig god hjemmestatistikk, og godt tak på London-klubben. Cissé kan debutere.

Med seier over Fulham i morgen har Liverpool mulighet til å klatre til tredjeplass på Premier League-tabellen. De røde er nå ubeseiret i de fire siste ligakampene, etter at man slo Wigan hele 4-0 på bortebane i forrige kamp.

Fulham har på sin side tapt tre av sine fire siste ligakamper, men man skal merke seg at de slo Arsenal 2-1 på Craven Cottage for ikke så alt for lenge siden. Forrige helt tapte imidlertid Chris Colemans mannskap i Blackburn.

Liverpool har til sammen gjort åtte mål i sine to siste hjemmekamper mot Fulham. I fjor vant de røde hele 5-1, da blant annet Robbie Fowler gjorde sitt første mål for klubben etter hjemkomsten fra Manchester City. Året før det vant man 3-1.

Lagene har møttes 10 ganger i Premier League, og Liverpool har vunnet seks og tapt to. Det er for øvrig verdt å merke seg at Gerrard & Co er ubeseiret på de siste 24 hjemmekampene i ligaen. Av disse kampene er hele 20 vunnet. De røde har ikke hatt en lengre ubeseiret rekke på hjemmebane siden februar 1991, da man gikk 26 hjemmekamper i ligaen uten å tape.

Langtidsskadede Bolo Zenden, Harry Kewell og Mohammed Sissoko er selvsagt uaktuelle til morgendagens kamp. Mark Gonzalez, Fabio Aurelio, Stephen Warnock og Sami Hyypiä har også slitt med småskader den siste tiden, men i alle fall et par av dem bør være aktuelle for kampen i morgen.

For Fulham er, som tidligere nevnt ,målvakten Antti Niemi ute med skade. Dermed står tsjekkiske Jan Lastuvka i mål for London-klubben på Anfield. Heller ikke den franske venstrebacken Franck Queudrue blir spilleklar etter en ankelskade, og for han vil Liam Rosenior fortsette å vikariere. Jimmy Bullard, Mark Pembridge og Simon Elliott er også langtidsskadet og uaktuelle.

Jubilantene Reina og Rafa
Jose Reina vil spille sin 50. ligakamp for Liverpool i morgen. I løpet av disse kampene har han holdt nullen hele 27 ganger, noe som er klubbrekord. Oppgjøret mot Fulham blir også Rafael Benitez sin 150. kamp som manager for Liverpool om vi teller alle offisielle kamper. Skulle Liverpool vinne kampen, vil det også være ligaseier nummer 50 for Rafa, på 93 forsøk.

Fulham har vunnet en og spilt fire ganger uavgjort på sine 8 bortekamper i ligaen denne sesongen. Klubben har fortsatt til gode å vinne på Anfield noen sinne!

Rennie dømmer
Uriah Rennie dømmer kampen mot Fulham på Anfield i morgen. Det er faktisk andre gang han dømmer Liverpools kamp mot londonerne i L4. Rennie har også dømt på Anfield tidligere i sesongen, da han var pipeblåser da de røde slo Reading 2-0.

Assistentdommere i morgen er Rob Martin og Richard West, mens Kevin Friend er fjerdedommer.

Comeback for Cissé?
Djibril Cissé kan komme til å spille sin første offisielle kamp for Marseille i morgen, når hans franske klubb møter Monaco på Stade Velodrome. Den utlånte spissen virker å være helt helbredet etter benbruddet i starten av juni, og spilte og scoret i en treningskamp mot Martigues på tirsdag. Etter å ha fått grønt lys av kirurgen har den utlånte Liverpool-spissen blitt inkludert i Albert Emons tropp til morgendagens kamp.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake. Kirurgen har fortalt meg at jeg kan glemme skaden nå. Det har vært vanskelig å gå seks måneder uten å kunne spille, ikke bare fysisk, men mentalt også. Men nå er jeg klar, sier Cissé til Marseilles nettsted.

Trener Emon er enig.

- Han er klar. Han kan gi oss friskt mot og sårt tiltrengt rutine.

Det er tvilsomt om Cissé starter morgendagens kamp, selv om Marseille sliter med skader på sine spisser. Men et innhopp fra benken ligger i kortene.