Rafa og Spurs krangler videre

Rafael Benitez mener at formannen til Tottenham er ”uprofesjonell”, mens klubben i London svarer med å rapportere ham til Premier League. Martin Jol heller ikke glad.

På en meget ukarakteristisk måte har Liverpools manager kommet på kant med Tottenhams formann Daniel Levy.  Det er tydelig at Londonerne har gjort ting i kulissene som har irritert Rafa sterkt, og at han mener uttalelser til avisene ikke stemmer med fasiten.  Det medførte et overraskende utbrudd på fredagens pressekonferanse på Melwood, da Benitez hevdet at Spurs var ”desperate etter å selge Jermain Defoe, og at man alltid ville ha Djibril Cisse som en del av handelen”.  Dette medførte igjen et svar fra den fornærmede part om at Rafa bl.a. var ”uprofesjonell”.  Nå svarer den vanligvis diplomatiske spanjolen med samme mynt.

- Problemet er at Tottenhams formann ikke er profesjonell, men jeg er profesjonell, sier Rafa.

- Hvis du leser i avisene fra forrige måned kan du se hvem som først begynte å snakke om Cissé, og hvem som begynte å snakke om Defoe og Saha.  Problemet er at jeg husker godt og jeg kan ikke huske at han har snakket med agenter om dette.  Jeg kan imidlertid huske å ha snakket med agenter, og de forteller meg hva som er blitt sagt.

- Han snakker med agenter, og kan ikke huske det i etterkant.  Jeg husker fordi jeg er profesjonell, noe han ikke er.  Han må tenke på hva han har sagt til agenter.  Det er alt jeg vil si, det hele er veldig klart.

Fra Tottenham har det kommet denne kunngjøringen i kjølvannet av det siste angrepet fra Benitez:  ”Vi har kontaktet Premier League og vi diskuterer saken.  Vi har intet mer å si.”

Martin Jol, Tottenhams manager, har på sin side svart på beskyldningene om at man er desperate etter å selge Defoe med Cissé som mellomledd.

- Hvorfor skulle jeg oppskake mine spillere på denne måten?  Det er utrolig.  Det er ille nok at agenter snakker og sprer rykter, men dette var totalt unødvendig fra en annen klubb.  Jeg vil aldri skake opp en spiller i en annen klubb på denne måten.

- Det er også tåpelig å hevde at vi haster rundt for å prøve å selge en av våre beste spillere.  Jeg hører det blir sagt at vi prøvde å bytte Jermain for Cissé i januar, og fortsatt prøver – jeg har aldri hørt slikt vås.  Hvorfor i all verden skulle vi være interessert i å la en angriper som er så god som Jermain gå i januar, da vi faktisk var på utkikk etter en angriper til?

- Dersom andre managere er interessert i mine spillere, noe en må erkjenne at de vil være siden jeg har gode spillere og Jermain er en av dem, da vet de at den skikkelige måten å gjøre det på er å spørre og så kan vi si et høflig nei.  Det er måter å gjøre ting på, og det er måter å ikke gjøre ting på.

- Med all respekt for Cissé, han er en god spiss å ha ved siden av et oppspillspunkt, men vi behøver ikke en slik type spiller nå, ferdig med det.