Rafa ønsker tidlig mål

Benitez ønsker et tidlig mål i morgen. Sami Hyypiä enda ikke friskmeldt, må gjennomgå en siste test. Luis Garcia trente som normalt i dag og kan komme til å starte.

På dagens Champions League pressekonferanse var det selvsagt et klart ønske fra Rafa Benitez om å få et tidlig mål og tving Benfica lenger frem på banen og slippe unna litt ekstraomganger og eventuelt staffespark. Manageren var likevel klar på at de røde ikke kom til å trykke inn panikkappen selv om de gikk inn i de 10 siste minuttene på stillingen 0-0.

Liverpool trenger to mål for å gå videre – og må i tillegg holde buret rent. Rafa tror Liverpools erfaring og rutine på dette nivået kan slå ut i vår favør.

- Vår spilleplan er klar, forklarte Benitez ovenfor et stort pressekorps på Anfield. – Vi ønsker å score så tidlig som mulig. Uteblir målet må vi konsentrer oss om å vinne kampen. Vi trenger minst ett mål i løpet av 90 minutter. Da er vi garantert ekstraomganger.

- Jeg vet folk forventer mål av oss i morgen. Det håper også vi på. Men samtidig må vi spille lurt og bruke alle vår tålmodighet og erfaring fra andre slike kamper. Etter å ha scoret tre mål på seks minutter i CL-finalen vet vi at kampbildet raskt kan endre seg.

Benitez legger til at lørdagens hjemmekamp mot Charlton var et godt eksempel på dette. Vi måtte vente lenge på målet vi håpet på. Det kom helt på tampen – målet var onside, selv om dommeren ikke lot det telle. Skjer det samme igjen i morgen (Liverpool scorer sent, red anmerk), vil vi være klare for ekstraomganger.