Rafa raste mot Arjen Robben

Etter det skuffende nederlaget mot Chelsea var Benitez oppgitt over usportslige Robben. Liverpool kommer trolig til å appellere utvisningen. Gonzalez scoret og avgjorde.

Rafa raste mot Robbens provokasjonDet var en sjeldent oppjaget Rafael Benitez som møtte pressen etter kampen. Igjen hadde de røde tapt en jevn kamp mot et topplag. Men igjen skjedde det med bitter ettersmak. Overtidsmålet til Ferdinand på Old Trafford er noe vi må bare ta på kinnet. Slik er fotball. Liverpools manager var imidlertid i sjokk over at Robben fikk Reina utvist mot slutten av kampen. Reina mister i utgangspunktet de tre neste kampene (Charlton, Wigan og Arsenal), men er tilbake til Manchester United i Cupen.

Da Reina ble tilkalt for å få en advarsel etter en takling bakfra på Gudjohnsen stikker Robben hodet frem og sier noen velvalgte gloser. Reina mister kontrollen og tar tak i halsen på nederlenderen og dytter han bakover. Vingen går i bakken som en dårlig stuntmann i en middels spagettiwestern. Robben handler helt klart som han gjør nettopp for å få keeperen til å gjøre noe dumt mens hodet til Reina allerede er på kokepunktet.

- Er Robben på sykehus, spurte en rasende manager etter kampen? Rafa var knallhardt mot Chelseaspillerens usportslige opptreden. Han var oppgitt over at en profesjonell spiller kan ty til slike triks for å få en annen spiller ut i tre kampers suspensjon. Robben falt som om han hadde brukket nakken etter at Reina så vidt var borti ansiktet hans, hevdet Rafa.

Manageren var likevel klar på at José Reina gjort en grov feil da han mistet hodet og tillot seg å reagere som han gjorde på provokasjonen. Budskapet er likevel at fotballmyndighetene også bør slå ned på usportslig opptreden. Det antydes at Liverpool kommer til å appellere utvisningen.

Benitez sa om kampen at en stor forsvarstabbe før pause hadde kostet dyrt i en omgang hvor vi hadde vært best. Chelsea er et meget godt lag og straks de hadde fått ledermålet kunne de spille en type fotball som gav dem flere fordeler.

Gonzalez scoret i debut
På en dag hvor vi savnet visse offensive kvaliteter scoret utlånte Mark Gonzalez seiersmålet for Real Sociedad etter 84 minutter. Sociedad slo Real Mallorca med 2-1 på hjemmebane. Gonzalez kom inn som innbytter etter 62 minutter. Liverpool lyktes heller ikke i dette overgangsvinduet å skaffe arbeidstillatelse for chileneren. Det var det heller ikke ventet. Gonzalez blir forhåpentligvis klar i løpet av sommeren.