Rafa: - Slå ned på stygt spill

Manageren på Anfield mener dommerne må beskytte spillerne bedre, samtidig som han forteller sine egne spillere at de ikke skal filme. Liverpool linket til ny unggutt.

Viktig ligamøte i morgen
På dagens pressekonferanse gjentok Rafael Benitez at man står overfor en viktig uke med kamper mot Arsenal, Manchester United og Benfica i holdholdsvis liga, FA-Cup og Champions League.  Rafa vil ha Pepe Reina tilgjengelig igjen til de to siste kampene, og Benitez mente at det var liten sammenheng mellom aksjon og straff.

- Kampen mot Arsenal er viktig for begge lag, ikke minst siden vi nå nærmer oss en avgjørende fase av sesongen.  Det er viktig at vi greier å holde posisjonen mot toppen av tabellen, også fordi det da vil være lettere å skaffe nye spillere til sommeren.  Det blir en hard uke med møter mot Arsenal, Manchester United og Benfica, men det er samtidig et bevis på at vi henger med når vi stadig spiller slike store kamper.

- Arsenal og Arsene Wenger har oppnådd mye og de spiller som regel en god fotball.  Jeg har stor respekt for hva de har oppnådd.  De har nye kjøp og unge spillere og det kan ta tid før de finner seg til rette.  De har et mannskap som forbereder seg til denne sesongen men også fremtiden.

- Jeg er ikke bekymret over at mine angripere ikke scorer, men jeg blir bekymret dersom laget som sådan ikke gjør mål.  Hvorvidt Robbie Fowler spiller i morgen kan jeg ikke svare på nå.  Vi må se hvordan han gjør det på trening og prate med ham om situasjonen.  Det er en mulighet for at han spiller.

Rafa var samtidig fortsatt oppgitt over det røde kortet som gjør at Pepe Reina også står over kampen mot Arsenal:  - Reina får tre kamper, mens en i helgen så flere taklinger som ikke ga straff men som kunne ha skadet spillere.  Jeg ønsker at dommere skal vise spillere flere gule kort og bli strengere til å slå ned på stygt spill.  Det hjelper ikke at dommeren tar for seg en spiller og prater til ham, han må vite at ved den neste stygge taklingen så vil han bli utvist.  Vi ønsker å kunne se de beste spillerne og dommerne må beskytte dem.

- Jeg synes heller ikke spillere skal prøve å påvirke dommerne.  En ting er at Bent hos Charlton er i fart og mister balansen, og dommeren gjør en feil og blåser straffe, noe annet er at man får en annen spiller utvist ved å leke at man er på teaterskolen.  Jeg sier til mine spillere at de ikke skal kaste seg ned.


Liverpool ser på midtstopper
Sky Sports skriver at Liverpool har vist interesse for den 18-årige midtstopperen Yago Fernandez.  Portugiseren har kontrakt med Valencia fram til 2011, men spillerens far antyder at man kan være klar til en mulig overgang til Anfield.

- Vi får se hva Liverpool kan tilby av sportslige betingelser, sier Carlos Fernandez.  – Hvis det er bra for ham kan det være at det blir en overgang siden Valencia lovet ham ting som ikke har skjedd.  De må imidlertid snakke med Valencia først.