Rafa slakter ungdomsakademier

Rafael Benitez mener at rekrutteringssystemet i engelsk fotball er feil, og tar til orde for at unge spillere på de britiske øyer må få spille hardere kamper mot eldre motstandere.

Rafael Benitez har skapt et eget og ungt reservelag som til daglig trener på Melwood, og sammen med sin stab har han jobbet i stadig større grad med å få inn talenter både fra de britiske øyer og fra kontinentet.  Nå tar manageren bladet til munnen og sier seg enig med José Mourinho om at engelske unggutter bør få en annen matching enn å spille mot jevnaldrende, og at systemet med de engelske ungdomsakademiene ikke er veien å gå.

- Arsenal er investert mye i unge spiller og kvaliteten på disse spillerne er virkelig god.  Wenger snakker om kvalitet og ikke nasjonalitet.  Jeg er enig med ham.  Du må finne en balanse mellom lokale spillere og utenlandsk spillere, hvis det er mulig, men det viktigste er at man vinner.

- En behøver å forbedre systemet med akademier i England, fordi det er ikke det beste.

- Du kan ikke ha spillere som kun spiller 18 kamper i året.  Ungdommene behøver konkurranse, og kamper som gir dem det.

- José Mourinho har rett når han sier at man behøver hardere kamper for dem.  Da jeg var i Spania trente jeg B-laget til Real Madrid i 2.divisjon, men ungdommer som spilte mot 30- eller 35 åringer.  Hvis du er god nok må du spille på et høyere nivå.  En Wayne Rooney som er 16 år kan ikke spille i juniorligaen, det er galskap.  Hvis du har behov for å spille mot menn, da må du spille mot menn.  Systemet med akademier fungerer ikke og det er bekymringsfullt.

- Spillere som Gerrard, Owen og Rooney er profesjonelle og de bør spille på det nivået som de er gode nok til.  Hvis du ønsker å forbedre engelske spillere må du gjøre det slik.  Vi ønsker ikke å få fram gode advokater, lærere etc.  Vi ønsker gode fotballspillere som har utdannelse, men som blir forberedt til å spille fotball og ikke få andre karrierer.

- Dette dreier seg ikke om oss, men engelsk fotball.  Hvis du ønsker å bli bedre må du av og til gjøre forandringer.