Rafa slår tilbake mot van Basten

Rafael Benitez er i dag krass i sin kritikk av Marco van Basten, etter at den nederlandske landslagssjefen kritiserte Jan Kromkamps karrierevalg og droppet han fra landslagstroppen.

Rafael Benitez slår i dag tilbake mot Nederlands landslagssjef Marco van Basten, og dennes kritikk av Jan Kromkamps karrierevalg. Kromkamp ble droppet fra Nederlands siste landslagstropp mot Ecuador i midtuken, og VM-plassen er nå i fare. Dette irriterer tydeligvis Liverpool-manageren, som mener at kommentarene fra den gamle storscoreren var upassende.

- Jeg har sett kommentarene til van Basten. Dersom du ønsker å si noe slikt som dette, burde du snakke direkte til spilleren og ikke til pressen, sier en uvanlig krass Benitez til Liverpool Echo.

- Dersom du ønsker å kontrollere karrieren til en spiller, bør du snakke med han, ikke med avisene. I fotball forventer du å høre agenter snakke på denne måten, men ikke folk som spilleren skal samarbeide med til daglig.

- Dette har ikke van Basten noen ting med. Vi snakker om fremtiden til en spiller og hans familie. Jeg kan ikke se hvordan det er negativt å skrive under for Liverpool. Kromkamp spilte ikke regelmessig for Villareal, og vi bestemte oss for å gjøre en god handel. Spilleren startet for oss i vår forrige kamp, og jobbet hardt på høyrevingen. Vi brukte han fordi vi trengte en løsning der, og han beviste at han er en god spiller.

Kromkamp kan godt være å finne i startoppstillingen også i morgen, mot Charlton, og da kanskje i sin foretrukne posisjon som høyreback. Det avhenger trolig av om Steve Finnan klarer å bli helt frisk av sin nakkeskade eller ikke. Selv forventer iren å bli spilleklar, skal man dømme ut i fra hans uttalelser tidligere i dag.