Rafa stolt av kapteinen sin

Rafael Benitez er stolt over at Steven Gerrard ble Årets Spiller. Den femte røde i rekka. Giuly har ikke hørt noe fra Liverpool. Finaledommeren er fra Merseyside!

Rafael Benitez sier til Liverpool Echo i dag at han er veldig stolt over at Steven Gerrard vant PFA Player of the Year-avstemningen. Manageren mente det var en passende avslutning på en stor rød helg, der man hadde sikret at klubben skal spille sin syvende store finale i løpet av de fem siste årene.

Benitez fløy hjem til Spania etter semifinale-seieren over Chelsea, og fikk ikke nyheten om Gerrards utmerkelse servert før i dag morges. Han var meget glad på kapteinens vegne.

- Jeg vil gratulere Steven, fordi jeg vet dette er en meget viktig utmerkelse i England. Det betyr ekstra mye ettersom det er spillerne selv som har stemt på han. Han fortjener utmerkelsen til fulle for sitt spill for klubben. Han jobber veldig hardt og alle vet hvilken fantastisk spiller han er, uttaler Rafa til Echo.

- Vi er alle stolte fordi det kreves også gode lagkamerater for å vinne en slik utmerkelse. Stevens tittel er ikke bare bra for han, men også for hele klubben. Men jeg vet det vil bety enda mer for Steven å vinne et annet trofé sammen med lagkameratene mot slutten av sesongen, legger han til, og tenker selvsagt på cupfinalen i Cardiff.

Mange av Gerrards lagkamerater var til stede under gårsdagens seremoni i London, ettersom spillerne har treningsfri i dag. Når spillerne returnerer til Melwood i morgen, vil Benitez bestemme seg for om han skal hvile noen av dem i onsdagens ligakamp mot West Ham.

Gerrard den femte røde til å bli PFA Player of the Year
Da Steven Gerrard mottok trofeet som PFA Player of the Year i London i går, var han den femte Liverpool-spilleren i rekken til å gjøre det. De andre røde som har blitt beæret av sine kolleger på denne måten er Terry McDermott (1980), Kenny Dalglish (1983), Ian Rush (1984) og John Barnes (1988).

Gerrard ble som kjent kåret til PFA Young Player of the Year i 2001, og har dermed tatt en unik dobbel.

Giuly har ikke hørt fra Rafa
Den Liverpool-linkede Barcelona-vingen Ludovic Giuly forteller til den franske avisen L’Equipe at han ikke har hørt noe fra Liverpool.

- Liverpool har ikke ringt meg ennå i alle fall. Kanskje gjør de det snart, om du sier så, skal han ha sagt til journalisten.

- Jeg har tilbud fra Frankrike og andre nasjoner, men dette er ikke tema for meg før sesongen er over, sier den 29 år gamle franskmannen.

- Jeg trives i Barcelona, og jeg ønsker å avslutte karrieren min her. Men da må jeg få en kontraktsforlengelse, ettersom kontrakten min går ut i 2007. Jeg krever imidlertid at denne kontrakten blir forlenget med to år. Jeg vil snakke med klubben om 10-15 dager, sier Giuly og stiller dermed et slags ultimatum overfor sin nåværende klubb.

FA nekter å skifte ut cupfinale-dommer
Det engelske fotballforbundet akter tilsynelatende ikke å gi etter for presset, og skifte ut Mike Dean som dommer i årets FA-cupfinale. Dean er bosatt på Merseyside, og både West Ham og Liverpool frykter at det skal bli sådd tvil i rundt pipeblåserens habilitet.

Liverpool FC er ukomfortable med valget av Dean som dommer, fordi de mener at det faktum at dommeren er fra Merseyside vil føre til at han legger seg på en strengere linje overfor de røde enn en annen dommer ville ha gjort. Men FA gjør det nå helt klart at det ikke kommer på tale å skifte ut 37-åringen fra Wirral med en annen dommer.

- Mike Dean har blitt utnevnt til å dømme finalen for lenge siden, og vi kommer ikke til å gå tilbake på den avgjørelsen. Ingen i FA stiller spørsmål ved hans habilitet, sier en talsmann for fotballforbundet til Guardian.