Rafa støtter Morientes

Fire spisser kjemper om to plasser på et Liverpool som sliter med å score mål. Benitez antyder ny start for Morientes, mens Alan Kennedy mener Fowler bør få ny tillit.

Dersom man skulle talt scorede mål i Premier League ville Liverpool vært på den nedre del av tabellen.  Hvis man vrir ytterligere på statistikken har angriperne Crouch, Cissé, Morientes scoret 12 mål på 44 starter totalt.

Rafael Benitez unnskylder imidlertid sine spisser, og går i forsvar overfor Fernando Morientes som han antyder også vil få en rolle å spille i kveldens viktige ligakamp mot Arsenal.

- Folk forventer mer fra en etablert spiller som Morientes.  Dersom du kjøper en ung spiller vil man akseptere at han behøver tid.  Henter du en stjerne vil folk forvente at han presterer umiddelbart.  Jeg vil gjerne se at Nando scorer flere mål, men ingen kan utsette noe på ham når det gjelder hardt arbeid og lagspill.  Det er nøkkelen for meg.  Hvis han fortsetter slik, da vil han etter hvert score mål.

- Ingen kan si at Morientes er en dårlig spiller.  Han er virkelig god i lufta, han er god med begge beina, han er flink til å bevege seg og han er en god avslutter.  Han er en fantastisk spiller.  Spiller han opp mot sitt beste?  Kanskje ikke, men hvis du har spilleren på tribunen kan du ikke forandre på det.  Se på Crouch.  Da folk snakket om at han ikke kunne gi oss mål beholdt vi ham på laget, og han startet å score og spille bra.

- Jeg vil gjerne se at Djibril Cissé, Crouch, Morientes og nå Robbie Fowler score mange mål, men jeg kan ikke si til dem: ”Dere må score mål nå”.  – Du kan si til dem at de må jobbe hardt og gjøre deres jobb, og at de da vil score.  De er alle gode spillere med erfaring fra store kamper, og en type kamp som den mot Arsenal kan være godt for Morientes.

- For meg er ikke dette et problem.  Det kan være at noen av de beste redningene har kommet mot Morientes, og at han på den måten er uheldig.  Angripere behøver kvalitet, og alle mine spisser har det, og de behøver litt flaks.

Liverpool-legenden Alan Kennedy sier til liverpool.no at han mener Robbie Fowler fortjener fornyet tillit etter siste kampen mot Wigan.  ”Barney” mener at lørdagens kamp mot Manchester United kanskje er den aller viktiste av de tre toppkampene som de røde skal spille den nærmeste uka, men at også kveldens hjemmekamp mot Arsenal har stor betydning.

- Jeg synes Robbie gjorde nok mot Wigan til å få fornyet tillit.  Han har bevist tidligere at han er en god avslutter og han fortjener en skikkelig sjanse, ikke minst siden de andre på topp ikke presterer.  Fernando Morientes er en intelligent spiller, men det er grenser for hvor lenge du kan vente på at en etablert spiller skal tilpasse seg.  Djibril Cissé har stor fart, men virker svak taktisk.  Mot slutten i Wigan var det f.eks mange muligheter til å benytte hurtighetens han på kontringer, men han kom likevel ikke i de rette posisjonene.  Peter Crouch er vel også usikker foran kveldens kamp.  Nei, gi Fowler en mulighet fra start på Anfield.

- Helt personlig vil jeg helst at Liverpool vinner lørdagens kamp mot Manchester United, hvis jeg skulle velge mellom den og møtene mot Arsenal og Benfica.  Det er på tide at vi setter United på plass igjen, ikke minst foran vårt eget publikum.  Det kunne også vært veldig moro å gå hele veien i FA-Cupen igjen.  Hvis Liverpool slår Arsenal tror jeg man har god kontroll på en plass blant de fire beste.  Til og med et uavgjort resultat ville vært greit nok i forhold til det.  Arsenal sliter litt denne sesongen, både med skader og form, men på sitt beste er de fortsatt i stand til å spille en mer fartsfylt og underholdende fotball enn kanskje noen andre i England.  Men du vet liksom aldri helt når det skjer lenger.