Rafa tar ingen sjanser med Kuyt

Dirk Kuyt spiller ikke mot Blackburn i morgen. Rafael Benitez ønsker ikke å ta noen sjanser med nederlenderens helse. Fowler og Sissoko på bedringens vei.

Liverpools hjemvendte landslagsspillere kjørte en sen treningsøkt i går kveld. I dag skriver Liverpool Echo at Daniel Aggers benbrudd i hånden ikke vil holde han utenfor kampen mot Blackburn, men slår samtidig fast at Rafael Benitez ikke kommer til å ta noen sjanser med Dirk Kuyts helse. Nederlenderen kommer derfor ikke til å bli benyttet mot Blackburn som en følge av ankelskaden han pådro seg mot Bulgaria.

- Jeg har snakket med legen, og vi mener det er bedre for Kuyt om han ikke spiller denne kampen. Men han er mye bedre nå, og vi håper han blir spilleklar til vår neste kamp, uttaler Rafael Benitez til lokalavisen.

- Robbie Fowler sliter litt med ryggsmerter, men vi tror han blir spilleklar, og Mohamed Sissokos ankel er ikke så ille heller lenger, legger han til.

Reina fortsatt førstevalg
Benitez insisterer også på at Jose Reina fortsatt er klubbens klare førstevalg mellom stengene, og han vil starte kampen i morgen på bekostning av Jerzy Dudek. At Dudek skal ut i suspensjon senere i måneden kan ha gjort akkurat det valget enklere.

Benitez mener at Reina har nok selvtillit til å legge den ujevne sesonginnledningen bak seg.

- Jeg snakket med Pepe og keepertreneren vår om situasjonen mens han var i Spania. Han følte seg trygg på seg selv, og er sikker på at han vil komme sterkere tilbake utover i sesongen. Når du har en god keeper, må du støtte han. For to år siden støttet vi Jerzy Dudek og Chris Kirkland på samme måten som vi nå støtter Reina, slår Rafa fast.

- Som vi så under Englands kamp denne uken er det vanskelig for en keeper når han gjør feil, ettersom han er bakerste mann. Det utgjør en stor forskjell. I fjor reddet Pepe oss ved mange anledninger, og han vant flere kamper for oss. Nå må vi fortsette å bruke han på laget. Det gjorde underverker for han å spille for Spania denne uken, og han føler seg i grei form. Jerzy jobber hardt, men Pepe spiller mot Blackburn som normalt, bekrefter manageren.

StevieG tangerer Macca
Liverpool-kaptein Steven Gerrard vil tangere Steve McManaman i antall Premier League-kamper om han spiller morgendagens kamp mot Blackburn. Dermed vil scouseren avansere til delt 4.plass på listen over spillerne med flest Premier League-kamper for klubben. Det er nettstedet YNWA som melder dette.

Gerrard har spilt 239 ligakamper for Liverpool så langt i karrieren, og har gjort 37 mål på disse. Jamie Carragher topper listen over spillere med flest PL-kamper med sine 296. Sami Hyypiä er nestemann med 257.

Topp ti med flest kamper i Premier League for Liverpool:
1. Jamie Carragher (296)
2. Sami Hyypiä (257)
3. Robbie Fowler (252)
4. Steve McManaman (240)
5. Steven Gerrard (239)
6. Jamie Redknapp (231)
7. Michael Owen (216)
8. David James (214)
9. Dietmar Hamann (191)
10. John Arne Riise (176)