Rafa toner ned hypen rundt Lindfield

Imponerende. Stort potensial. Rafa omtaler Craig Lindfield med pene ord etter målet mot Crewe i går, men peker samtidig på at det gjelder mye hardt arbeid før unggutten er ferdig produkt.

Toppscorer i FA Youth Cup med syv mål da Liverpool gikk til topps i turneringen i vår, matchvinner i sin debut mot Crewe i går og imponerende spill. Det blir prat av slikt. Spesielt med tanke på at Liverpool tidligere har fostret spisser som Robbie Fowler og Michael Owen.

17-åringen som kommer fra Wirral, rett utenfor Liverpool, fikk drømmestart i debuten sin. Et vakkert mål før pause, etter godt samarbeid med Robbie Fowler, vant kampen på Gresty Road.

Rafa var naturligvis svært fornøyd med unggutten.

- Han er en veldig god spiller med et stort potensial. Spilleforståelsen han viste sammen med Fowler imponerte meg. Det gjorde også bevegelsene og posisjoneringen.

- Selv om jeg er storfornøyd med det han gjorde i går er det fortsatt ting å forbedre. Først o fremst må han bli sterkere i kroppen. Det lages ikke stjerner etter bare 45 minutter med førstelagsspill. Det han nå trenger er mer hardt arbeid og mer rutine.

Craig Lindfield i aksjon i FA Youth Cup finalen mot Manchester City i mai

Skryter også av Fowler
Det ”scousiske” samspillet mellom Lindfield og Fowler ble også lagt merke til. Rafa er fornøyd med det han har sett av Fowler så langt i sesongoppkjøringen.

- For at han (Fowler, red anmerk) skal få en god sesong er det viktig å holde seg skadefri og skaffe seg det riktige grunnlaget gjennom pre-season treningen. Han har jobbet virkelig hardt. Bevegelsene, kvaliteten med ballen og blikket for spillet er på plass. I tillegg vet vi han kan score mål.