Rafa tror Jermaine vil skjerpe seg

Rafael Benitez tror ikke han får problemer med Jermaine Pennant eller Craig Bellamy, trass i at begge har en noe brokete fortid. Diao, Traore og Potter på plass i Sveits.

Rafael Benitez innrømmer i dag til Liverpool Echo at han har tatt en kalkulert risiko ved å bruke over £6M på Jermaine Pennant. Samtidig spår han at høyrevingen vil forandre sitt image i Liverpools røde trøye. Manageren ser likhetene mellom Pennant og et av hans andre sommerkjøp, Craig Bellamy, når det gjelder spillernes frynsete rykte, men tror at begge spillerne har kommet til riktig klubb når det gjelder å få orden på en trøblete karriere.

Pennant har nå reist til Sveits, og vil trene sammen med sine nye lagkamerater i dag. Han er aktuell for spill i treningskampen mot Kaiserslautern på lørdag.

- Selvsagt er det en viss risiko forbundet med denne handelen. Alle spillerkjøp innebærer en viss risiko. Det spiller ingen rolle hvem du kjøper, du må uansett vente og se om spilleren blir en suksess, sier Benitez til Echo.

- Jermaine er en spiller vi over tid har sett at vi liker. Han er nest sist på ballen ved mange scoringer, er sterk på innlegg og han er hurtig. Han er den typen høyreflanke som vi har vært på utkikk etter. Han har også den fordelen at han er vant til engelsk fotball, og ikke trenger å omstille seg fra en annen liga, legger manageren til.

- Vi vet at det er likheter med Craig Bellamy når det gjelder denne overgangen, da dette trolig er Jermaines siste mulighet til å vise hvor god en spiller han egentlig er hos en stor klubb. Når du kjøper en spiller som har vært i en storklubb før, hvor han har hatt problemer, vet du at han vil tenke seg om to ganger når det gjelder konsekvensene av sine handlinger. Det er positivt.

- Denne typen spillere vet mer om hvor viktig det er å gjøre de rette tingene. Det er en stor motivasjonsfaktor for dem å høre folk si at de er mer modne nå, har forandret seg og har kvalitetene som skal til for å spille for en toppklubb.

- Det er lettere å kjøpe en spiller som alle vet er god, og som aldri har hatt problemer. Men jeg har tro på at spillere kan forandre seg, og vise alle at de har blitt mer modne. Jermaine har kvalitetene og egenskapene som skal til for å legge problemene bak seg, og det vil gjøre han til en enda bedre person og spiller.

- Jermaine vil vise alle at han kan hevde seg i en stor klubb, og det viktigste for meg nå er at vi kjøper spillere med mange kvaliteter som vi føler har lært av tidligere feil. I Liverpool har vi en atmosfære i garderoben og i klubben som vil hjelpe spillere som Jermaine og Craig. De forstår hva som er forventet av dem når de skrev under for Liverpool, og jeg føler meg trygg på at vi ikke får problemer med dem, avslutter Benitez.

Birmingham Citys offisielle nettsider hevder for øvrig at Liverpool betaler £6.7M for Pennant, og at denne summen kan stige til over £8M etter diverse kriterier.

Diao, Traore og Potter på plass i Sveits
Salif Diao, Djimi Traore og Darren Potter er alle med til Liverpools treningsleir i Sveits, trass i interesse fra andre klubber. Det melder Liverpool Echo. Alle tre kan også komme til å spille i lørdagens treningskamp mot Kaiserslautern.

Charlton er ute etter Traore, mens Potter visstnok håper på en overgang til Southampton, hvor han var på utlån sist sesong. Når det gjelder Diao, returnerte han til Liverpool etter at prøveoppholdet på The Valley visstnok skal ha blitt utsatt. Uvisst av hvilken grunn.