Rafa: - Vi må vise karakter og kvalitet

Rafa Benitez tror første borteseier kan få det til å løsne. Ingen nye skader. Mer info om Sissoko om to uker. Tage i avstemning på BBC!

Liverpools manager kan glede seg over at ingen nye er på skadelisten før avreise til Riverside. Fortsatt er Kewell og Sissoko langtidsskadet, mens Garcia fortsatt ikke er kampklar etter hamstringskaden han pådro seg i forrige uke. Aurelio er heller ikke klar. På dagens pressekonferanse sa Rafa at seier i morgen vil være gull verdt. Han tror laget hans vil ha mye lettere for å vinne de neste bortekampene dersom det skulle løsne i morgen kveld.

- Det er virkelig viktig for oss å begynne å vinne på bortebane nå. Spillerne vet det, og det er nå vi må vise frem vår karakter og kvalitet. Straks vi vinner den første kampen tror jeg vi vil se en stor forskjell. Vi har rutine fra store kamper i Cardiff og Istanbul. Nå må vi finne frem den samme lagånden. For to år siden, og også forrige sesong, opplevde vi litt av de samme problemene inntil vi vant mange kamper på rad.

Pressen spør han fortsatt om posisjonen til kaptein Gerrard, og Rafa valgte å svare på denne måten i dag:

- Hvis jeg velger å bruke Pepe Reina som spiss vil folk si at han ikke scorer mål. Etter fem kamper vil de gjenta det. Da vil jeg innse feilen. På et år har Gerrard scoret 23 og ingen satte spørsmålstegn ved posisjonen på banen. Nå snakker plutselig alle om det. Alt jeg kan gjøre er å forsøke å forklare hvordan jeg ønsker balansen i laget skal være. Jeg ønsker kun det beste for laget. Steven Gerrard spilte sentralt hjemme mot Blackburn (1-1) og etter kampen sa en journalist til meg at det var en tabbe. Hver gang jeg snakker med Steven forstår han at laget alltid kommer først.

Benitez kunne supplere meg følgende opplysninger vedrørende operasjonen til Sissoko:

- Kirurgen sier at alt har gått bra med gjennomføringen av operasjonen. Han er veldig fornøyd så langt. Først etter to uker vil vi vite mer og kunne se om han kan bevege arm og skulder som han skal. Frem til da må han ta det helt med ro. Kanskje han kan sykle eller gjøre noe tilsvarende, men det er uaktuelt med vanlig trening. Vi må lage et spesialprogram for han. Kanskje han til og med kan forbedre engelsken sin! Foreløpig går det nok to til tre måneder før han kan spille på førstelaget igjen.

Stem på Tage!
Vår alles ”kjære” Tage Herstad kjemper mot en Everton (!) og Tottenham-supporter i en avstemning på BBC for å bli månedens supporter. Premien er en sjekk fra sponsor Barclays på £250. Dersom initiativtaker, hotelldirektør og heltidssupporter Herstad vinner kommer han til å sende pengene til støttefondet for Michael Shields. Les mer om avstemningen her.