Rafa vil bruke sine beste menn

Rafael Benitez lover å bruke sine beste spillere på Kenilworth Road. Jamie Carragher og Steven Gerrard er mellom de som vil starte kampen. Morientes spiller trolig ikke.

Rafael Benitez lover å bruke sine beste spillere mot Luton i morgen. Dette skriver Liverpool Echo i ettermiddag. Spanjolen vil for enhver pris unngå en reprise på fjorårets forsmedelige nederlag for Burnley. Hans mørkeste time som Liverpool-manager.

Det er således en meget sterk tropp som reiser til Kenilworth Road i morgen. Kaptein Steven Gerrard og visekaptein Jamie Carragher ventes begge å starte kampen. Duoen ble hvilt under fjorårets cupfadese.

- Jeg tror tapet for Burnley i fjor er det mørkeste øyeblikket i min tid i Liverpool. Vi lå dårlig an i ligaen på det tidspunktet, og etterpå ble det mye negativ publisitet, uttaler Benitez til Echo.

- Når jeg ser tilbake på det som skjedde i fjor, tror jeg faktisk jeg ville stilt med det samme laget med et par unntak. Vi prøvde å beskytte våre spillere fra å bli utbrent på den tiden. Jeg sa etterpå at jeg måtte se det hele i større perspektiv, og mot slutten av sesongen kan avgjørelsen ha hatt positiv effekt for oss.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at vi tok ut et lag for å vinne kampen den kvelden i Burnley. Men vi måtte også rotere på spillerne i troppen. Forskjellen nå er at troppen er mye sterkere, og vi kan gjøre bytter uten at det svekker laget.

For ett år siden måtte altså Benitez ofre FA-cupen på grunn av et hardt kamp-program. Nå er landskapet noe forandret, og manageren slår fast at man tar FA-cupen like seriøst som ligaen og Champions League.

- Jeg vet FA-cupen er en veldig viktig turnering, og det er et trofé vi ønsker å vinne. I fjor måtte vi prioritere annerledes. I år er situasjonen slik at FA-cupen har like høy prioritet for oss som de andre turneringene vi deltar i. Og i helgen vil FA-cupen ha topp prioritet, slår Rafa fast.

- Etter denne kampen kan vi fokusere på ligaen igjen. Dersom vi fortsatt er med i turneringen i februar og mars, får vi eventuelt bekymre oss over tett kamp-program da. Jeg håper det blir et problem for oss, sier han med et glimt i øyet.

- Spillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher vil spille for oss i FA-cupen i år. I fjor brukte vi et godt lag, men vi gjorde nok et par feil. Men noen ganger kan du også bruke et enda bedre mannskap, og tape. Bare se på kampen vår mot Crystal Palace i ligacupen i høst. Det laget var sterkere enn det som tok oss til finalen i turneringen i fjor, men vi tapte likevel.

- Her i England er de mindre klubbene alltid farlige motstandere i cupene.

Morientes blir ikke klar
Echo skriver at Benitez senere i dag vil ta en avgjørelse på om nyankomne Jan Kromkamp er i god nok form til å bli inkludert i troppen til kampen mot Luton. Avisen skriver at Fernando Morientes etter all sannsynlighet ikke blir involvert.

Nye stopper-spekulasjoner
Tabloidene linker Liverpool til stadig nye stoppere. I dag er det Marseilles ivorianer Abdoulaye Meite man mener de røde har i kikkerten. Også Newcastle og Bolton rapporteres å være ute etter samme spiller.