Rafa vil ha flere scoringer på bortebane

Rafael Benitez etterlyser flere scoringer på bortebane før møtene med Birmingham og Arsenal denne uken. Sissoko i trøbbel. Carson trives i Charlton. Spillere linkes både ut og inn.

Dirk Kuyt har gjort tre mål på de to siste ligakampene, og fem ligamål siden overgangen til engelsk fotball i sommer. Dermed har han bidratt sterkt til at Liverpool har tatt 16 av 18 mulige poeng på hjemmebane. Nå håper Rafael Benitez at det også skal løsne på bortebane, men i neste ligakamp venter en vanskelig kamp mot Arsenal i London. Et Arsenal-lag som nok er ute etter å revansjere et forsmedelig 1-0 tap for West Ham i helgen.

Benitez håper at flere enn Kuyt nå skal begynne å finne nettmaskene jevnlig også i ligaen.

- Jeg liker ikke å snakke om bare en spiller hele tiden, men jeg er enig i at Kuyt er en god spiller som jobber hardt. Han har de rette holdningene, og han vil gjøre mål. Hvor mange, vet jeg ikke. Dersom jeg har en spiller som kan gjøre mer enn 20 mål er det veldig bra for meg, men det er viktigere at jeg har tre eller fire spillere som kan gjøre mål jevnlig, uttaler spanjolen til Liverpool Daily Post.

- I tillegg til Kuyt håper jeg å få se Crouch, Bellamy, Garcia og Gerrard gjøre mål ofte. Jeg ønsker meg en som scorer 25 mål for sesongen, men samtidig ønsker jeg flere som bidrar.

Det bemerkelsesverdige med Kuyt sine scoringer er at samtlige har kommet hjemme på Anfield.

- Det er åpenbart at Kuyt vil gjøre mål så lenge laget skaper nok sjanser og spiller bra. Nå som vi spiller bra hjemme, scorer han mål hjemme. Nå håper jeg vi kan gjøre det samme på bortebane. Jeg er sikker på at han vil finne veien til nettmaskene der også. Jeg tror han vil gjøre det svært bra her, da lagkameratene hans er bedre enn de han hadde i Feyenoord.

- Han er en spiller som vet hvordan han skal være på rett sted til rett tid. En spiller som beveger seg godt, og alltid har en nese for mål. Han har instinktene til en måljeger. Når han kom hit fikk han beskjed om å presse seg enda hardere. Han er en spiller med en god kondisjon, og han har utviklet en god forståelse med Crouch. Peter vinner ballen i lufta, og Kuyt plukker opp andreballene. Jeg er virkelig godt fornøyd med hvordan det fungerer, avslutter Rafa.

Sissoko i trøbbel
Liverpool Daily Post opplyser at Mohamed Sissoko er i hardt vær, etter at han natt til søndag var involvert i en krangel på en takeaway-restaurant. Krangelen skal angivelig ha endt med at Sissoko slo en mann i ansiktet.

Hendelsen skjedde på Hot’n’Tender i Smithdown Road ca klokka 03.00 natt til søndag. En gruppe skal ha begynt å krangle med Sissoko og hans venner etter at midtbanespilleren ble spurt om en autograf. Gareth Hughes fra Wavertree hevder at Sissoko slo hans 18 år gamle bror Gavin i fjeset, noen som angivelig resulterte i hevelser over kinnbenet og et blått øye. Innehaveren av takeaway-restauranten bekrefter at en hendelse skal ha funnet sted.

- Vi kan bekrefte at vi etterforsker en anmeldelse innlevert av en 19-åring i forbindelse med et påstått overfall klokken 03.30 natt til søndag i en takeaway-restaurant i Smithdown Road, er alt Merseyside-politiet vil si om saken.

Carson trives i Charlton
Scott Carson sier til engelsk presse at han stortrives under låneoppholdet i Charlton Athletic, etter helgens flotte innsats i seieren over Manchester City.

- Jeg står i gjeld til manageren her, som ga en uerfaren keeper sjansen til å få litt rutine. Jeg trives og lærer noe hele tiden. Men dersom jeg blir fortalt at jeg må reise tilbake til Liverpool, så må jeg gjøre det. Samtidig må jeg si at jeg ønsker å hjelpe Charlton oppover på tabellen, og er glad dersom mine redninger bidrar til det.

Liverpool på ryktebørsen
Tabloidavisene i England linker igjen Liverpool til Derby Countys stortalent Giles Barnes. Everton skal også være ut etter den unge midtbanespilleren. Barnes skrev for øvrig under på en ny fireårskontrakt med Midlands-klubben i sommer.

Ellers hevdes det i tabloidene at Blackburn igjen har gitt signaler om at de ønsker å hente Liverpools venstreback-reserve Stephen Warnock. Backen har fått få sjanser på Liverpools førstelag denne høsten, etter å ha stilt bak både John Arne Riise og Fabio Aurelio om en plass på laget.

Platt på lån til Morecambe
Det bekreftes nå at den tidligere Liverpool-junioren Conal Platt har sluttet seg til Morecambe FC på lån fra Bournemouth. Spissen skrev under låneavtalen med Conference-klubben i tide til å spille i lørdagens kamp mot Gravesend. Han kom inn som reserve sent i kampen som Morecambe vant 1-0.