Rafa vil ikke selge Dudek i januar

Rafael Benitez har ingen planer om å selge Jerzy Dudek, og vil la Scott Carson bli i Charlton ut sesongen. Nå håper han på sesongens første borteseier mot Arsenal.

Jerzy Dudek imponerte stort mellom stengene i onsdagens ligacupkamp i Birmingham, og har med det utvilsomt steget i anseelse hos Rafael Benitez. Polakken gjorde tre meget gode redninger på St Andrews, og holdt buret rent. Han skal dermed ha mye av æren for at Liverpool ligger i hatten når trekningen av kvartfinalene finner sted klokken 13.00 i morgen.

Dudek har kun spilt seks Premier League-kamper etter at Jose Reina kom til klubben sommeren 2005, og kampen mot Birmingham var hans første A-lagskamp denne sesongen. Rafael Benitez indikerer nå til Liverpool Daily Post at han slett ikke har noen planer om å selge polakken når transfervinduet åpner i januar. Manageren skal heller ikke ha noen planer om å hente Scott Carson hjem fra låneoppholdet i Charlton.

- Dudek er en god og veldig profesjonell keeper, som fortjener litt hell. Vi har snakket en del sammen om situasjonen siden sesongen startet. Så snart transfervinduet ble stengt i sommer, visste vi at han måtte gjøre det beste ut av situasjonen her. Han har jobbet veldig hardt, forteller Benitez.

- For øyeblikket tenker vi ikke på å selge han. For meg er det viktigst at han er fokusert på de kampene han får spille, og at han beviser at han er en god målvakt som er i form.

Benitez avslører også at han ikke har lyst til å hente Scott Carson tilbake fra Charlton, fordi han mener reservekeeperen der vil opparbeide seg viktig rutine. 21-åringen har trolig vært London-klubbens beste spiller så langt denne sesongen, og reddet blant annet to straffespark i straffesparkkonkurransen mot Chesterfield denne uken.

- Vi visste at Scott behøvde å spille kamper for å få Premier League-erfaring, og det var derfor vi lot han gå til Charlton. Jeg tror ikke det vil være noe problem for oss om han blir der sesongen ut. Vi er glade for at han får masse spilletid, og dersom han blir bedre av det og får vist sine kvaliteter, er det bra både for han og oss. For øyeblikket er intensjonen vår at han blir der sesongen ut, og vi vurderer ikke å forandre på noe i januar når det gjelder vår keepersituasjon.

- Dersom en ung spiller som Carson spiller hver kamp for Charlton, hvorfor skal vi bringe han tilbake hit når vi har en rutinert reservekeeper? Dersom noe spesielt skulle skje, er det mulig at vi vil forandre på dette. Men tanken er fortsatt at han forblir i Charlton for å spille flere kamper.

Endelig borteseier?
Tre uker etter det forsmedelige tapet for Manchester United skal Liverpool gjøre et nytt forsøk mot et topplag på utebane. De røde står bokført med fem strake seire siden den gang, derav to hjemmekamper i ligaen, og har dermed fått en viss kontakt med teten. Søndagens kamp på Emirates Stadium er likevel en kamp Merseyside-klubben bør vinne om de skal få virkelig fart på sesongen igjen. Bare ett mål og ett poeng på bortebane i ligaen så langt denne sesongen, demper likevel en del av optimismen foran møtet med Gunners.

- Det er vanskelig å slå fast hva som er årsaken til at vi har gjort så få mål på bortebane. Sett bort i fra vår siste bortekamp, mot Manchester United, hvor vi skapte få målsjanser, har vi spilt oss frem til mange muligheter også i bortekampene. Vi har ikke spilt dårlig i disse kampene, men sjansene har ikke blitt satt, mener Rafael Benitez.

Trolig blir det gjensyn med Dirk Kuyt og Peter Crouch på topp mot Arsenal, etter at duoen ble hvilt mot Birmingham.

- Dirk har jobbet hardt fra han kom til klubben. Han ønsker å spille bra, og han ønsker suksess. Han fokuserer kun på å spille og gjøre det bra for Liverpool. Så langt har han kun gjort mål for oss på hjemmebane, men jeg er sikker på at han snart begynner å finne nettmaskene borte også. Jeg ønsker at det skjer så raskt som mulig, legger Rafa til.

- Så langt er det kun Robbie Fowler på straffespark i den første kampen mot Sheffield United som har gjort mål for oss på utebane i ligaen. Det vil det bli forandringer på. Nå begynner Steven Gerrard også å finne formen, og vi vet han kan gjøre mål. Peter og Dirk jobber bra, og forstår hverandre godt. De har spilt spesielt bra sammen på hjemmebane, når vi angriper mer og presser våre motstandere. Crouch vinner alt i lufta, og Kuyt er god til å avslutte i trengte situasjoner. På bortebane spiller vi ikke helt på sammen måten, men jeg har tro på at ting vil forandre seg. Det må de, avslutter manageren.