Rafa vil kjøpe flere unge spillere

Når Rafael Benitez skal ut på transfermarkedet leter han etter unge spillere med stort potensiale. Typer som Daniel Agger. Oppskrytte superstjerner vil ikke spanjolen bringe til Anfield.

Rafael Benitez trekker i dag frem Daniel Agger og Mark Gonzalez som eksempler på den type spillere han håper å kunne hente til Anfield også i fremtiden. Spanjolen ønsker med andre ord å satse på unge spillere, uavhengig av hvor mye transfermidler han får stilt til rådighet.

Agger har denne høsten vist seg som et av Rafas aller beste spillerkjøp. Midtstopperen har dokumentert sterk form den siste tiden, og har vært en av lagets aller beste spillere så langt denne sesongen. Faktisk fremstår £6.5M-kjøpet fra Brøndby i dag som en av de heteste kandidatene til tittelen ”Årets spiller” i klubben.

Til Liverpool Echo sier Benitez at han heller kjøper spillere med stort potensial enn overprisete og overvurderte superstjerner. Spanjolen mener at mye av nøkkelen til fremtidig suksess ligger i en slik transferpolitikk.

- Da jeg kjøpte Daniel Agger var jeg på utkikk etter en ung spiller med spillererfaring og kvaliteter som jeg visste ville komme godt med i fremtiden. Både Agger og Mark Gonzalez er slike spillere. I tillegg til å vise gode takter nå, er de også store fremtidsprospekter. Dette er den type spillere jeg kikker etter når jeg skal styrke troppen.

I tillegg til å være en god forsvarer, bidrar også Agger mye i det offensive spillet. Både som målscorer og som tilrettelegger. Senest mot Fulham sist lørdag hadde dansken to målgivende pasninger. Benitez skal ha gitt stopperen en målsetning om å score fem mål denne sesongen.

- Vi visste at Agger var en spiller som ikke bare var sterkt defensivt. Han kan nemlig slå gode pasninger, og forflytter seg godt i høyt tempo. Vi kunne alle se hva han utrettet mot Fulham.

Agger komfortabel med sine nye omgivelser
Til liverpoolfc.tv sier Agger selv at han nå føler at han har funnet seg godt til rette i sine nye omgivelser.

- Jeg synes det går ganske bra. Jeg liker meg her. Jeg liker folkene jeg møter når jeg går rundt i byen. Om jeg skal peke på noe som er negativt, så er det været. Det virker som det regner hele tiden her, men sett under ett er det bare en bagatell.

Dansken håper å få like lang fartstid i klubben som landsmannen Jan Mølby. Agger innrømmer at han ikke liker å flytte på seg for ofte.

- Når jeg har funnet et sted jeg liker, ønsker jeg å bli der. Jeg liker meg i Liveprool, både på og utenfor banen.

Agger bekymrer seg ellers ikke over det faktum at han er den dyreste forsvarsspilleren Liverpool noen gang har kjøpt.

- Som fotballspiller må du leve med press hver gang du går på banen. Spesielt i en stor klubb som Liverpool. Dersom du ikke kan håndtere press, bør du ikke bli fotballspiller.

Om sammenligningen med den gamle stopperlegenden Alan Hansen, har dansken følgende å si:
 - Jeg vet hvem Alan Hansen er, men jeg heter Daniel. Selvsagt er det fint å bli sammenlignet med en så god spiller, men jeg liker egentlig ikke slike sammenligninger.

Ellers forteller Agger om hvordan det er å spille ved siden av Jamie Carragher og Sami Hyypiä.

- Da jeg kom til kubben visste jeg at de to var forsvarsspillere i verdensklassen. Jeg ønsket å kjempe om en plass på laget, samtidig som jeg ønsket å lære av dem. Dersom du lærer av de beste, kan du bli best. Sami og Jamie har vært i klubben i mange år, og har mye rutine. Jeg prøver hele tiden å lytte til dem. Jeg vet at jeg har min egen spillestil, og at den var grunnen til at Liverpool kjøpte meg, men jeg plukker hele tiden opp tips om hvordan jeg kan forbedre meg fra mine kolleger.

Agger avslører ellers at han ikke aner når han kan fjerne bandasjen han fortsatt må spille med, etter at han brakk et ben i hånden under landslagsspill for Danmark tidligere i høst.

Unge spillere linkes
Det nærmer seg et nytt transfervindu, og dermed tiltar overgangsryktene i styrke. I dag hevder skysports.com at Liverpool er en av flere klubber som viser interesse for Queens Park Rangers sitt 18-årige spisstalent Ray Jones. Angriperen skal være lite villig til å forlenge kontrakten med London-klubben, og Newcastle, Wigan og Celtic blir også nevnt som mulige nye klubber.

En annen spiller som har blitt nevnt i samme åndedrag som Liverpool de siste dagene er Helsingborg-forsvareren Andreas Granqvist. Tabloidavisene nevner også den 16 år gamle franskmannen Gilles Sunu som et transfermål for de røde. Tenåringen til Chateauroux, med aner i Togo, er spiss.

Vi kan også ta med at tidligere Liverpool-back Jon Otsemobor, som nå spiller for Crewe, blir linket til en £400 000-overgang til Bolton i januar.