Rafa vil kurere Momo

Rafael Benitez synes Momo Sissoko har pådratt seg for mange gule kort, og har hatt en alvorsprat med midtbanekrigeren. Neppe store endringer på laget.

Rafael Benitez er fast bestemt på ”kurere” Mohamed Sissoko, slik at han unngår så mange gule kort i fremtiden. Midtbanespilleren har pådratt seg hele 7 gule så langt denne sesongen, og vil måtte stå over to nye kamper dersom han kommer opp i ti gule før den andre søndagen i april. I tillegg har han også pådratt seg ett rødt kort, og har måttet stå over to kamper som følge av suspensjoner for denne mini-kortstokken.

Benitez mener ikke at Sissoko er for aggressiv, men innrømmer at han må gjøre små justeringer i sitt spill for å unngå ytterligere suspensjoner.

- Han vil lære. Problemet for han for øyeblikket er at alt her er nytt for han. Klubben er ny, spillestilen er ny, og språket er nytt. Han trenger å analysere situasjonen nærmere. Jeg er fornøyd med hans innsats etter at han kom til klubben, og han har bidratt sterkt til vår gode form. De positive aspektene overveier de negative, uttaler manageren til Liverpool Echo i ettermiddag.

Benitez skal ha brukt tid på samtaler med Sissoko denne uken, og har advart han mot for mange hodeløse taklinger. Men spanjolen ser altså dette som et tilpasningsproblem, og har ikke til hensikt å be 20-åringen legge av seg sin aggressive spillestil.

- Jeg har sett video av taklingen han fikk gult kort for mot Luton. Han var sent inne i taklingen, og det var et greit gult kort. Jeg foretrekker å ha en spiller full av energi, i stedet for en som er helt rolig og avslappet. Sissoko er en type spiller som vi har savnet, sier han.

- Vi har jobbet med han, og vi snakker hele tiden om ting han kan lære av, legger han til.

Få endringer på laget
Med forsvarsspillerne Daniel Agger og Jan Kromkamp på plass i troppen har Rafael Benitez flere defensive valgmuligheter enn tidligere når han skal ta ut sitt lag til kampen mot Tottenham i morgen. Det er imidlertid ikke ventet at han vil foreta store endringer på forsvarsrekka til denne viktige kampen.

Verken Agger eller Kromkamp er i god nok form til å bli inkludert blant de elleve som starter kampen.

- Jeg hører mye rart om mine spillere, men for øyeblikket akter vi ikke å selge noen, uttalte Benitez i forkant av kampen, med klar referanse til Jerzy Dudeks soloutstpill i dag.

- Dersom vi får tak i nye spillere i visse posisjoner, vet du aldri. Men jeg ønsker i utgangspunktet å beholde alle mine spillere, la han til.

Morientes er aktuell
Fernando Morientes kan være tilbake i troppen igjen etter sitt skadeavbrekk til morgendagens kamp. Han skal nå være restituert etter kneskaden som har holdt han ute i de tre siste kampene. Jose Reina tar sikkert over keeperhanskene, etter at Scott Carson vikarierte mot Luton.

Flere returnerer for Tottenham
Tottenham kan glede seg over å ha flere spillere tilbake til denne kampen. Edgar Davids, Ledley King, Mido og Lee Young-Pyo er alle i troppen til kampen på Anfield. Alle fire var uaktuelle da Spurs ble slått ut av FA-cupen mot Leicester sist helg.

Kaptein King har ikke spilt siden 2.juledag på grunn av en lyskestrekk, og vil ha en sen test før det blir endelig avgjort om han spiller mot Liverpool. Davids, Mido og Lee er alle helt klarert. Mido vil spille sin siste kamp for Tottenham før han slutter seg til Egyps tropp i Afrika-mesterskapet. Han vil trolig starte i gjestenes angrep sammen med Robbie Keane. Davids og Lee er tilbake etter mindre smeller. Det er den ene ankelen som har plaget nederlenderen. Andy Reid og Teemu Tainio kjemper også om en plass i startoppstillingen for de hvite, etter å ha returnert til full trening. Den eneste spilleren Tottenham savner blir dermed Noureddine Naybet, som er på internasjonalt oppdrag med Marokko i forbindelse med Afrika-mesterskapet.

Finske Tainio har for øvrig hatt telefonsamtaler med sin gode venn Sami Hyypiä i forkant av den viktige kampen mellom nummer tre og fire på tabellen.

- Ti av mine venner kommer over fra Finland for kampen, og de er alle Liverpool-supportere. Vi må vise dem hva Spurs kan klare. Jeg har spilt mot Liverpool i UEFA-cupen for Auxerre og tapt, så jeg har ikke gode minner fra Anfield, forteller finnen.

- Jeg har ringt Sami Hyypiä denne uken, og han ser også frem til kampoen. Liverpool er i god form, etter at de slet litt i begynnelsen av sesongen. Det blir en tøff test for oss. Sist jeg spilte mot Sami var i den nevnte UEFA-cupkampen, og han scorte mot oss. Jeg har fortalt han at nå er det min tur, legger han til.

Også Tottenham-kaptein Ledley King snakker om Liverpools gode form i forkant av oppgjøret.

- De har spilt bra, ikke sluppet inn mange mål og gjort mange selv. Peter Crouch har begynt å gjøre mål, og de har stor selvtillit i troppen. Steven Gerrard har vært fremragende også, så det blir en tøff kamp. Jeg tror begge lagene er bedre enn i fjor, da vi fikk med oss et poeng fra Anfield. Alonso bidrar til at Gerrard kan trykke litt mer fremover på banen, og derfor gjør han flere mål. Dette må vi prøve å stoppe, mener King.