Rafael Benitez: - Jeg blir i Liverpool

Liverpool-manageren avviser at han har stilt krav til styret. Momo Sissoko tilbake i trening. Bekreftet: Blackburn-kampen blir flyttet.

Den siste tida har det gått rykter om at Rafael Benitez vil la seg friste av tilbud fra Real Madrid eller Inter Milan. 

I går skrev derimot den spanske sportsavisa Marca at manageren har akseptert en ny Liverpool-avtale med varighet til 2010.

I et intervju med Liverpools offisielle hjemmesider i dag, sier hovedpersonen selv at ingen av delene stemmer, men at det siste er soleklart nærmest sannheten.

- Det som er klart, er at jeg blir værende i Liverpool, sier Benitez, som benytter anledningen til å takke fansen, formannen og styret for deres støtte.  

- Jeg er fornøyd med tingenes tilstand, og jeg blir hvor jeg er, slår spanjolen fast.

Om noen fortsatt skulle være i tvil, snakker den unge manageren om alt han har lyst til å oppnå med Liverpool i framtida.

- Målet er å vinne mange trofeer med klubben. Forholdet mitt til fansen og folka i klubben er fantastisk, sier han.

Målsetningene er heller ikke lave. Rafael Benitez sikter seg helt klart inn mot toppen.

- Vi vil forsøke å bli nummer to denne sesongen, og deretter skal vi prøve å vinne ligaen neste sesong. Det blir ikke lett, men vi forsøker å signere de beste spillerne og å jobbe hardt med tanke på å vinne flere trofeer, forklarer den populære sjefen.

En av årsakene til at den ovenfor nevnte spekulasjonene skjøt fart, var parallelle spekusjoner om at Benitez hadde stilt krav til hvor mange penger styret måtte gi ham til spillerkjøp. Dette avviser han i dag.

- Styret har de samme ideene som meg, og jeg har ikke framsatt noen krav. De vet at vi må forbedre oss, og vi vil fortsette å jobbe hardt. Kan vi vinne ligaen neste sesong? Vel, det avhenger av Chelsea, Manchester United, Arsenal og kanskje Tottenham. Men vi vil prøve, understreker Liverpools sjef.



Sissoko tilbake i trening
Da Momo Sissoko skadet netthinna under det første mesterligamøtet med Benfica, frykter mange at karrieren hans var over.

Dette scenariet har seinere blitt avdramatisert, og i dag kommer den endelige bekreftelsen: Midtbanespilleren er nå tilbake i trening sammen med sine lagkamerater.

Blackburn-kampen flyttes
Reaksjonene har vært sterke siden det ble klart at Liverpool skulle spille kamp den 15. april, datoen da 96 supportere ble drept under Hillsborough-tragedien i 1989.

I første omgang ble kampen flyttet litt seinere utpå kvelden, slik at supporterne skulle ha anledning til å delta på både minneseremonien i Liverpool og fotballkampen i Blackburn.

Det ideelle ville uansett være at kampen ble flyttet til en annen dato, noe Liverpool ba om. Lenge var det uklart om Blackburn ville gå med på dette, men signaler fra manager Mark Hughes tydet på velvilje.

- Dette er en veldig spesiell dag for Liverpool, og vi skjønner det, sa Huges.

Så, i ettermiddag, bekrefter Liverpool endelig at kampen blir flyttet. Fra lørdag 15. april til påskesøndag den 16. april. Klokkeslett: 15.30.