Redknapp tror Liverpool vil begrave spøkelser

Jamie Redknapp minnes med gru cupnederlagene i 1996 og 1999, men tror Liverpool vil vinne i morgen. United-kvartett har blitt friskmeldt.

Det er 85 år siden Liverpool sist slo Manchester United i FA-cupen, men i morgen håper de røde å begrave en rekke spøkelser på Anfield. Sviende nederlag som da man røk ut av FA-cupen på overtid på Old Trafford i 1999, samt finaletapet i 1996, er blant de ferskeste sårene United har påført Liverpool. Tidligere Liverpool-kaptein Jamie Redknapp spilte i begge disse kampene, og tenker tilbake på dem med gru.

- 1996-finalen liker jeg ikke å tenke på. Hver gang jeg ser bilder av de hvite dressene vi hadde før kampen, knyter det seg i magen min. Det var en forferdelig dag. En av de verste i mitt liv, slår Redknapp fast til Liverpool Echo.

- Dersom flere av oss som spilte den dagen hadde vært litt eldre og mer rutinerte, tror jeg vi hadde vunnet den kampen. Jeg kan fortsatt ikke fatte og begripe at vi ikke vant. Vi hadde utspilt dem på Old Trafford det året, hvor Robbie Fowler gjorde to kjempemål, og vi hadde slått dem på Anfield. Selv om de vant ligaen, følte vi at det ikke var stor forskjell på lagene. Og vi var et lag på tur opp. Det var en forferdelig kamp, og jeg har fortrengt det meste. Jeg husker imidlertid volley-scoringen til Cantona, og hvor grusomt det var å tape. Hadde vi vunnet den kampen, tror jeg det laget ville ha oppnådd langt mer enn det gjorde.

Da Liverpool møtte United til FA-cupkamp på Old Trafford tre år senere, var det under ny ledelse. Gerard Houllier hadde tatt over for Roy Evans.

- Vi gjorde mål i første spilleminutt og kontrollerte kampen, minnes Redknapp.

- De la press på oss mot slutten, men vi så ut til å avansere til neste runde. Jeg husker jeg vant ballen i en duell med Ronny Johnsen, og var helt forferdet over at Graham Poll ga dem et helt feil idømt frispark. Det var fra det frisparket Solskjær utlignet. En omkamp på Anfield hadde ikke vært verdens undergang, men så vant de kampen på overtid. Det var et slag i ansiktet for oss. Av en eller annen grunn har United hatt for vane å score mot oss i sluttminuttene, akkurat som Rio Ferdinand gjorde på Old Trafford nylig. Det er vanskeligere å akseptere dette når du fortjener å vinne kampen.

- Jeg tror ikke det er mye som vil skille lagene i morgen heller. Liverpool er tilbake, og i en sterk posisjon til å utfordre United og passere dem. En stor seier i cupen kan bli veldig viktig psykologisk sett. Jeg er veldig imponert over Liverpool under Rafael Benitez. Han har fått dem til å spille flott fotball, og han har utviklet spillere som Jamie Carragher og Steven Gerrard ytterligere. Jeg så kampen mot Arsenal på onsdag, og ble virkelig imponert. Det er ingen tegn på trøtthet i troppen.

- United er nok favoritter til å ta andreplassen i ligaen, men jeg tror fortsatt at Liverpool kan ta dem igjen. Jeg vet at Liverpool-spillerne ser frem til denne kampen. Nå har de fordel av å spille på Anfield. Jeg ser frem til en fantastisk kamp.

Viktig kvartett spilleklare for United
Stemningen i Manchester Uniteds leir steg betraktelig i dag, etter at kvartetten Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Gary Neville og Edwin van der Sar alle kom helskinnet gjennom treningsøkter i går og i dag.

Giggs og van der Sar pådro seg mindre skader i Manchester-lagets seier over Portsmouth på lørdag. En kamp som Neville måtte stå over helt. Ferdinand pådro seg en mindre smell på trening denne uka, men alle fire er nå i troppen til kampen på Anfield i morgen.

Alex Ferguson føler også at hans lags sjanser er styrket fordi gjengen fra Old Trafford ikke hadde midtukekamp, mens Liverpool som kjent måtte gjennom en hard økt mot Arsenal på tirsdag.

- Spillerne har fått trent godt de siste dagene. Det faktum at vi ikke spilte midt i uka har hjulpet oss i forberedelsene til denne kampen, sier United-manageren i dag.

Skotten har nå en tilnærmet skadefri stall å velge fra før kampen på Anfield. Gjestenes tropp blir da seende slik ut: Van der Sar, Howard, Neville, Bardsley, Ferdinand, Brown, Silvestre, Vidic, Evra, Richardson, Ronaldo, Park, Smith, Fletcher, Giggs, Rooney, Saha, Van Nistelrooy, Rossi.