Reina hadde en finger med i Kromkamp-spillet

Jose Reina fikk besøk av en gammel lagkamerat fra Villareal i julen. Det satte Liverpool på sporet av Jan Kromkamp. Benitez benekter at han er misfornøyd med støtten han får fra klubbens toppledelse.

Rafael Benitez har avslørt at målvakt Jose Reina spilte en viktig rolle i overraskelsesovergangen til Jan Kromkamp fra Villareal. Den 25 år gamle nederlenderen ankom som kjent Anfield denne uken, mens Josemi gikk motsatt vei. Et rent høyrebackbytte mellom de to klubbene med andre ord.

- Vi hadde god innside-informasjon om Kromkamp. Jeg kjenner folk i Villareal, og vi har også selvsagt Jose Reina i vår klubb. Han kjenner spillerne i Villareal. En av deres spillere besøkte Reina i tre dager i julen, og vi spurte han litt om Jan, og plutselig satt vi med mye mer informasjon, forteller Benitez til Liverpool Daily Post.



- Jeg spurte ikke om han var god eller ikke, men mer om hans kvaliteter som spiller, hvor profesjonelt han opptrer og om hans egenskaper som person. Rapportene var gode, slår spanjolen fast.

- Jan har internasjonal erfaring, og snakker engelsk. Kanskje trenger han litt tid til å finne seg til rette, men jeg har hele tiden sag at ligaen er et langt løp, og vil har mange kamper foran oss. Vi trenger sultne spillere med erfaring.

- Vi må få en oversikt over hva Jan kan gjøre for oss. Da kan vi se på kvalitetene hans, og fortelle han hva vi ønsker fra han. Kanskje kan vi forandre på små detaljer i hans spill. Jeg prøvde å forklare våre planer for han, og nå vil vi jobbe med hans sterke sider og se hva han kan utrette for oss.

- Det var viktig å få gjort denne byttehandelen kjapt. Vi fikk en mulighet, og i løpet av to dager bestemte vi oss for å gjennomføre handelen. Det passet begge klubber, og begge spillere, derfor gikk det så lett, sier Rafa.

Han tror imidlertid ikke at neste fremstøt på markedet blir like enkelt.

- Vårt neste kjøp blir vanskeligere. Hver gang vi linkes til en spiller skyter prisen i været. Klubbene krever hele tiden mer penger, men jeg er godt fornøyd med støtten jeg har fra styret, formannen og daglig leder, sier manageren som et tilsvar til rapporter i britiske tabloider om at han ikke skal være fornøyd med oppbakningen han får fra ledelsen på Anfield i form av penger til spillerkjøp.