Reina ikke til salgs

Benítez avviser at Reina er på vei bort, og tror ikke på lett kamp mot Charlton. Les Reed har slagplanen klar. Dårlig statistikk på The Valley. Skadenytt Charlton.

Det har den siste uken versert rykter om at Pepe Reina kan være på vei bort fra Anfield. Rafael Benítez uttaler til Liverpoolfc.tv at keeperen ikke er til salgs.
- Jeg var overrasket over å høre disse spekulasjonene, uttaler Benítez.
- Hvorfor snakker folk igjen om denne situasjonen når vi vet at det ikke er sant? Det er klart at vi ikke snakker med Valencia. Vi snakker med Pepe om fremtiden hans her.

- Ikke lett kamp mot Charlton
I morgen møter Liverpool Charlton på The Valley i tv-sendt kamp kl. 13:45. ”The Addicks” ligger nest sist på tabellen. De har kun sanket tolv poeng så langt, elleve av disse eget gress. Forrige helg ble det 1-5-tap mot Tottenham borte, men på The Valley har de ikke tapt siden Arsenal var på besøk i september. Etter det har de vunnet to og spilt to uavgjorte (Watford 0-0, Manch City 1-0, Everton 1-1, Blackburn 1-0) der. Rafael Benítez avviser at det på langt nær blir noen lett oppgave i London.
- Når man ligger i bunnen av tabellen er man desperat etter å vinne hver kamp. Så denne bli farlig. Folk tror det vil bli lett, men dette er ikke enkle kamper. Bare når man vinner 3-0, kan man si at det er lett.

Flere av spillerne som deltok i VM-sluttspillet i sommer ser endelig ut til å finne formen.
- Jeg tror det er sant. Man prøver å forklare situasjonen når man taper, men folk sier at det bare er en unnskyldning. Nå kan man se at spillere som Stevie, Xabi og Pepe spiller bedre, og at laget har mer kvalitet.

Borteformen i Premier League denne sesongen har vært elendig. Kun én seier (4-0 mot Wigan) er bokført på åtte kamper.
- Når man ser på bortestatistikken, så vet man at man må forbedre seg. Jeg vet at det er viktig for oss å ikke begynne å snakke om dårlig borteform igjen, og spillerne vet det.

Benítez ønsker ikke å tenke på at Liverpool ligger langt bak Manchester United og Chelsea på tabellen.
- Vi kan ikke forandre på situasjonen. Vi må fortsette å vinne kamper, holde nullen og score mange mål. Om to måneder får vi se hvor vi er. I midtuken kunne man se at Arsenal og Chelsea vant 1-0, men de hadde problemer. Jeg tror at det i år vil bli annerledes fordi vi ser at topplagene avgir poeng. Det viktigste for meg er at laget mitt fortsetter med de samme tingene som vi gjør i øyeblikket.

Les Reed har slagplanen klar
Charlton-manager Les Reed vet at de må lykkes med taktikken dersom de skal kunne ta poeng mot Liverpool i morgen.
- Vi vet hvordan de spiller, og vi må finne tilbake til det grunnleggende mot Liverpool.

- Vi må være kompakte og nekte dem rom, presse dem og arbeide hardt.

- Vi kan ikke tillate at spillere som Steven Gerrard beveger seg fritt, og hver gang Petter Crouch går opp i en hodeduell må han utfordres.

- For at Liverpool skal være med å kjempe i toppen, må de vinne hver kamp. Vi må ta hver fordel vi kan få. Dersom presset ligger på Liverpool, så kan det bare være bra for oss.


Dårlig statistikk på The Valley
Liverpool har slitt de siste sesongene på The Valley. Tre av de siste fire kampene har gitt tap. I fjor røk man 0-2, mens i 2004/05 tok man alle poengene etter scoringer fra Morientes og Riise. Etter andre verdenskrig har Liverpool og Charlton møtt hverandre 24 ganger i ligaoppgjør der. Charlton har vunnet tolv og Liverpool elleve, mens ett har endt uavgjort. Målforskjell 39-38 i favør Liverpool.

Siste seks ligaoppgjør på The Valley
05/06 0-2
04/05 2-1 Morientes, Riise
03/04 2-3 Smicer, Owen (str.)
02/03 0-2
01/02 2-0 Redknapp, Owen
00/01 4-0 Fowler 2, Murphy, Owen


Skadenytt Charlton
Charlton må klare seg uten Scott Carson. Han har ikke lov til å spille mot sin opprinnelige arbeidsgiver, så Thomas Myhre vil få sjansen mellom stengene. Jimmy Floyd Hasselbaink og tidligere Liverpool-spiller Djimi Traoreé er friskmeldt, og de kan komme til å starte. Radostin Kishishev (legg) er sannsynligvis ute.  Andy Reid (hamstring) skal gjennom en sen ”fitness test”. Jerome Thomas er tilbake i full trening, men er ikke kampklar.