Reina satte klubbrekord

Jose Reina satte en ny klubbrekord da han holdt nullen mot Portsmouth. David James godt fornøyd med gårsdagen. Kilbane vil senke Liverpool. Real Madrid-stopper linkes.

Etter en frustrerende poengdeling mot Porsmouth i går kveld var Jose Reina den eneste Liverpool-spilleren som hadde noen som helst grunn til å dra på smilebåndet. Keeperen holdt nemlig nullen for 26.gang i løpet av 48 ligakamper, noe som betyr at han har satt en ny klubbekord. Ingen tidligere Liverpool-keeper har klart å registrere så mange ”clean sheets” i løpet av sine 50 første kamper for klubben. Og Reina har også to kamper til på seg til å forbedre rekorden!

Liverpoolfc.tv bringer i dag en oversikt over hvor mange ”clean sheets” de ulike Liverpool-keeperene klarte i løpet av sine første 50 hele ligakamper:

Jose Reina – holdt nullen: 26, Innslupne mål: 36
Ray Clemence - holdt nullen: 25, Innslupne mål: 33
Bruce Grobbelaar - holdt nullen: 25, Innslupne mål: 39
Jerzy Dudek - holdt nullen: 25, Innslupne mål: 41
Harry Storer - holdt nullen: 18, Innslupne mål: 57
Ted Doig - holdt nullen: 18, Innslupne mål: 62
Sander Westerveld - holdt nullen: 17, Innslupne mål: 50
Mike Hooper - holdt nullen: 17, Innslupne mål: 59
Sam Hardy - holdt nullen: 15, Innslupne mål: 56
Cyril Sidlow - holdt nullen: 15, Innslupne mål: 58
David James - holdt nullen: 14, Innslupne mål: 59
Tommy Lawrence - holdt nullen: 14, Innslupne mål: 60
Bill Perkins - holdt nullen: 14, Innslupne mål: 67
Elisha Scott - holdt nullen: 14, Innslupne mål: 70
Charlie Ashcroft - holdt nullen: 13, Innslupne mål: 69
Bert Slater - holdt nullen: 13, Innslupne mål: 71
Tommy Younger - holdt nullen: 12, Innslupne mål: 67
Doug Rudham - holdt nullen: 10, Innslupne mål: 88
Kenny Campbell - holdt nullen: 10, Innslupne mål: 91
Russell Crossley – holdt nullen: 8, Innslupne mål: 87
Arthur Riley – holdt nullen: 8, Innslupne mål: 95

James godt fornøyd
Tidligere Liverpool-keeper David James var godt fornøyd med å ha holdt nullen for Portsmouth på Anfield i går kveld. Sisteskansen mener at Pompeys taktikk fungerte perfekt, og avslører at planen var å frustrere Liverpool fra første spark på ballen. En annen del av slagplanen var å ta Peter Crouch ut av kampen.

- Vi visste hva som var Liverpools styrker, og vi la opp taktikken deretter. Crouch er en stor spiller, men vi holdt han i sjakk, og han fikk til fint lite. Dermed holdt vi også Liverpool i sjakk, uttaler James til Sky Sports News.

Kilbane tror Liverpool kan tuktes
Tidligere Everton-spiller Kevin Kilbane har allerede begynt å tenke på at han skal møte Liverpool med sitt Wigan på lørdag. Han proklamerer at Lancashire-klubben har til hensikt å opprettholde Liverpools dårlige bortestatistikk. De røde har som kjent fortsatt til gode å ta en borteseier denne sesongen, og de har ikke gjort mål på de fem siste utekampene.

- Som tidligere Evertonian ser jeg frem til å spille mot Liverpool. Jeg har vært med på en seier og et par uavgjorte kamper mot dem mens jeg spilte for Everton, men vi tapte de fleste kampene. Jeg gjorde ikke mål i noen av disse kampene, så det ville ha vært fint om jeg kunne klare det på lørdag. Da ville jeg nok ha gjort en del Everton-tilhengere lykkelige også.

Pavón linket
Marca melder at Real Madrid-forsvarer Francisco Pavón er aktuell for en overgang til Liverpool i januar. Midtstopperen har blitt overflødig på Santiago Bernabeu etter Fabio Cannavaros ankomst, og ifølge den spanske avisen er Liverpool en av mulighetene spilleren vurderer. Pavons kontrakt med Real Madrid går ut til sommeren, og han vil således være et billig cover på stopperplassen for de røde.

Franciso Pavón Barahona, som er hans fulle navn, går under kallenavnet Paco. Han blir 27 år i januar (født 9.januar 1980), og har spilt 147 kamper og har gjort 1 mål for Real Madrid. Midtstopperen gikk gradene i den kongelige klubb via ulike guttelag til juniorlaget Tendillo. Deretter etalberte han seg på Real Madrid B. Han debuterte i La Liga i byderbyet mot Atletico i oktober 2001. Denne sesongen har han ikke fått spilletid på klubbens førstelag.