Reservene spilte uavgjort mot Blackburn

Liverpools reservelag spilte i kveld uavgjort 1-1 borte mot Blackburn. Danny Guthrie utlignet like før pause. Mark Gonzalez har opphevet sin landslagsboikott.

Liverpools reservelag klarte i kveld uavgjort 1-1 borte mot Blackburn Rovers.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter tre minutter i Morecambe, da Godwin Antwi satte et innlegg i eget nett. De røde kom imidlertid snart til hektene igjen, og etter syv minutter viste Nabil El Zhar seg fra sin beste side da han kom seg forbi to forsvarere og inn i feltet. Der tok Adam Hammill nærmest ballen fra han, og skjøt like utenfor.

Blackburn måtte foreta et bytte alllerede etter 11 minutter, etter at Stopforth fikk en smell to minutter tidligere. Han ble erstattet av Josh O’Keefe. Kampen hardnet til, og etter 23 minutter fikk Liverpool-kaptein Danny Guthrie gult kort for en felling på Joe Garner. Seks minutter senere led lagkamerat Besian Idrizaj samme skjebne, etter å ha kommet sent inn i en takling på Woods.

Fem minutter før pause fikk Blackburns Garner en dobbeltsjanse. Han slo først Liverpool-keeper David Martin i en duell inne i feltet, men fikk ikke styrt ballen på mål. De rødes forsvarere ble stående som fjetret, og Garner fikk en ny mulighet, men sendte da ballen over tverrligeren.

To minutter før pause utlignet Liverpool etter et godt angrep. Nabil El Zhar serverte ballen til Danny Guthrie på bakre stolpe, og kapteinen utlignet med en flott volley.

Guthrie fikk også andre omgangs første store sjanse, etter seks minutter. To Blackburn-forsvarere nølte, og Guthrie så sitt snitt til å avslutte. Blackburns keeper fikk imidlertid en hånd på ballen.

Midtveis i omgangen hadde Blackburn to brukbare muligheter. Først skjøt Dadson utenfor når han snudde på en femøring inne i feltet. Deretter reddet David Martin et forsøk fra Joe Garner. Blackburn-spissen så ut til å klare og runde Liverpool-keeperen, men Martin fikk så vidt hånden på ballen.

Syv minutter før slutt var Nabil El Zhar nær ved å avgjøre kampen til gjestenes fordel, men Blackburn-keeper Fielding gjorde en flott redning når han kastet seg til høyre og reddet med fingertuppene. Liverpool var opplagt nærmest seieren i sluttminuttene, og bare tre minutter før slutt fikk Robbie Threlfall kampens siste store sjanse. Han avsluttet bare centimetre utenfor på et frispark fra distanse.

Lagene:
Blackburn:  Fielding, Bateson, Winnard, Thomson, Olsson, Judge, Stopforth (O’Keefe 11), Hodge (O’Connor 85), Woods, Dadson, Garner. Ubrukte reserver: Somodi, Pezzoni, Haworth.

Liverpool: Martin, Smith, Threlfall, Roque, Antwi, Guthrie, Anderson, Idrizaj, Lindfield, El Zhar, Hammill. Ubrukte reserver: Darby, Roberts, Flynn, Spearing, Burns.

962 tilskuere overvar kampen på Christie Park.

Mark Gonzalez sier ja til Chile igjen
Det chilenske fotballforbundet har i kveld bekreftet at Mark Gonzalez har sagt seg villig til å spille for landslaget igjen etter nyttår. Liverpool-vingen har nektet å spille for Chile etter at han ble sent hjem av disiplinærårsaker av landslagssjef Nelson Acosta i forbindelse med en landslagsturne i Europa i sommer. Gonzalez uttalte etter den episoden at han aldri ville spille for Chile igjen, men den chilenske fotballpresidenten, Harold Mayne-Nicholls, bekrefter nå at spilleren har blitt overtalt til å ende feiden han har hatt gående med Acosta.

- Jeg har snakket med Mark ved flere anledninger. I den siste samtalen vi hadde, fortalte han meg at han ville omgjøre sin beslutning og sa seg villig til å stille opp for landslaget igjen. Han vil nå være tilgjengelig for vår neste privatlandskamp, som spilles i februar. Men det er selvfølgelig opp til Nelson Acosta om han vil ta med Mark til den kampen. Kanskje mener han at det ikke er nødvendig for Mark å spille i en slik privatlandskamp midt i ligasesongen, sier presidenten til Press Association.

Chiles motstander til den nevnte privatlandskampen er ikke bekreftet ennå.