Ribbet på midtbanen

En ny skade for Bolo Zenden gjør at Rafael Benitez blir nødt til å improvisere foran møtet med Portsmouth i morgen, med fem midtbanespillere og to venstrebacker ute.

En skade på gårsdagens trening gjør at Zenden må regne med minst fire uker på sidelinjen med skadede leddbånd i det ene kneet.  Det skal ikke være sammenheng med dette og kneskaden som holdt nederlenderen utenfor mer en siste halvdel av forrige sesong, da han også sent i november måtte kaste inn håndkleet.

Rafa Benitez har nå Zenden, Sissoko, Kewell, Gonzalez, Warnock, Alonso og Aurelio alle ute, og det er alle spillere som kan enten spille sentralt på midten eller bekle venstrekanten.  I realiteten er det nå bare Steven Gerrard som er frisk av den sentrale midtbanespillerne i klubben, mens man i tillegg har Luis Garcia og Jermaine Pennant til å spille på flankene.  Vi snakker nå om seniorspillere på deres vante plasser.

Manageren må altså rokkere på sitt mannskap mot tabellfirer Portsmouth, og det har ikke blitt lettere etter at rettsaken mot Craig Bellamy drar ut og trolig fratar Rafa til å kunne disponere waliseren også.  

De fleste tipsene går nå i retning av at Jamie Carragher eller Daniel Agger blir flyttet fram som midtbaneanker bak Gerrard.  En annen mulighet er å flytte en av Carra eller Agger ut på venstrebacken, og kjøre John Arne Riise fram for å gi midtbanen mer muskler.  Da må i så fall Benitez bruke en av sine unggutter sentralt, eller gi ankerrollen til Stevie G og for eksempel benytte Garcia foran kapteinen.  Danny Guthrie er nevnt som et mulig alternativ etter at 19-åringen nylig fikk muligheten i Carling Cup, men allsidige Lee Peltier vil være et mer stødig defensiv alternativ sentralt på midten.

Mannskapet mot Portsmouth kan altså bli noe slik, selv om Rafa gjerne har det med å overraske:  Reina; Finnan, Hyypiä, Agger, Riise; Pennant, Carragher, Gerrard, Garcia; Crouch, Kuyt.  Reserver: Dudek, Paletta, Peltier, Guthrie, Fowler.