Riise håper fortsatt på 2.plass

John Arne Riise både håper og tror fortsatt at Liverpool kan passere Manchester United på tabellen. Klubbrekorder står for fall.

John Arne Riise sier til Liverpool Echo i dag at han ikke har gitt opp håpet om å fravriste Manchester United andreplassen i ligaen. Sunnmøringen bebuder at de røde fra Anfield vil kjempe til siste slutt for å oppnå dette.

- Vi håper fortsatt på andreplass, men det er ikke noe annet vi kan gjøre enn å vinne våre egne kamper og se hvor det fører oss hen, uttaler Riise.

- Det første målet er selvsagt å sikre at vi minimum tar tredjeplassen, men vi har også tro på at vi kan snike til oss andreplassen. Jeg vet det blir vanskelig med så få kamper igjen å spille, men vi har fortsatt troen i behold, legger han til.

- Vi har blitt mye bedre denne sesongen, og nå må vi forbedre oss ytterligere. Poengmessig er vi mye bedre enn for ett år siden. Det faktum at vi har nådd 70 poeng allerede taler for seg selv. Under min første sesong her klarte vi å ta 80 poeng, og vi endte som nummer to. Som regel ville en slik poengsum ha holdt til å vinne ligaen. Denne sesongen har vi fortsatt en god mulighet til å ta 82 poeng, slår han fast, og avslører dermed at han tror på seier i de siste fire kampene.

Liverpool kan faktisk være sikret Champions League-spill til neste sesong før de spiller sin neste kamp, mot Blackburn på Ewood Park kommende søndag. Dersom Everton vinner hjemme mot Tottenham dagen før, vil Liverpools gode målforskjell medføre at Tottenham ikke har praktisk mulighet til å passere de røde på tabellen. Akkurat nå har Tottenham 11 mål svakere målforskjell.

- Dersom vi vinner våre resterende kamper trenger vi ikke å stole på andre klubber i så måte, sier Riise.

- For tiden spiller vi god fotball, og vi trenger ikke å bekymre oss for resultatene til lagene bak oss på tabellen. Så lenge vi holder koken og vinner kampene, vil vi også gå til semifinalen mot Chelsea med selvtillit. Men først tenker vi på Blackburn på bortebane til helgen, legger han til.

- Tidspunktet scoringen vår kom på mot Bolton knekte dem. Det var en hard kamp, men vi fortjente alle poengene. I andre omgang skapte vi nok sjanser til å avgjøre kampen, etter at spillet åpnet seg opp en del, avslutter venstrebacken.

Rekorder står for fall
Bare Aston Villa står i veien for Liverpools beste hjemmestatistikk siden ligaen ble redusert til 38 kamper. Med 14 seire på 18 hjemmekamper så langt, har Rafael Benitez og hans mannskap så definitivt gjort Anfield til sitt fort igjen.

Holder de røde nullen i to av sine siste fem (forhåpentligvis seks) kamper vil det også innebære ny klubbrekord.